Κλίμα ανάκαμψης στις ευρωαγορές

Σημαντική ανάκαμψη παρατηρείται στις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, η οποία αποδίδεται, κυρίως, στο γερμανικό δείκτη Ifo, που, υποχώρησε μεν το μήνα Σεπτέμβριο, ωστόσο, βρέθηκε σε υψηλότερο σημείο σε ετήσια βάση, αλλά και πάνω από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Αναζητώντας μια αφορμή ανόδου οι ευρωαγορές, στηρίχθηκαν στο γερμανικό δείκτη Ifo, για να ”γυρίσουν” θετικά μία ώρα μετά την έναρξη της συνεδρίασης. Ο δείκτης υποχώρησε μεν το Σεπτέμβριο, ωστόσο βρέθηκε σε υψηλότερο σημείο σε ετήσια βάση.

Έτσι, ο DAX γύρισε στο +1,47%, ο γαλλικός CAC 40 στο +1,91%, ενώ και ο FTSE 100 βρίσκεται στο +0,26%.

Ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo υποχώρησε το Σεπτέμβριο στο 88,2 από 88,8 τον Αύγουστο, σημειώνοντας μάλιστα μεγαλύτερη πτώση από ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές (έκαναν λόγο για 88,4). Παρόλα αυτά, οι επενδυτές φαίνεται να λαμβάνουν υπόψη μόνο τα καλά νέα, τα οποία δείχνουν ότι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε υψηλότερο σημείο σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2001, οπότε κυμαινόταν στο 88,0.

Οι ευρωπαϊκοί δείκτες φαίνεται να στηρίζονται και στην καλή πορεία του κλάδου των φαρμακοβιομηχανιών και κυρίως των AstraZeneca και Sanofi Synthelabo, ο οποίες καταγράφουν κέρδη 5,6% και 2,5% αντίστοιχα, καθώς εγκρίθηκε η κυκλοφορία νέων παρασκευασμάτων τους στην αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v