Έξοδο από τα ”χαμηλά” επιχειρούν οι ευρωαγορές

Θετικό ήταν το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών -παρά τις αντίθετες εκτιμήσεις των αναλυτών- σε μια προσπάθεια να ”ξεφύγουν” από τα ”χαμηλά”. Ωστόσο, η έλλειψη παραγόντων που να συνηγορούν σε μια ανοδική πορεία, ενδέχεται σύμφωνα με αναλύσεις, να ξαναγυρίσει τις αγορές σε αρνητικό έδαφος.

Προσπάθεια για να ξεφύγουν από τα ”χαμηλά” επιχειρούν από το ξεκίνημα οι ευρωαγορές, με τους αναλυτές ωστόσο να εκφράζουν την επιφύλαξή τους, ελλείψει παραγόντων που να συνηγορούν στην άνοδο.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο πολύπαθος χθες DAX κερδίζει 1,15% και ο CAC 40 0,73%, με τον FTSE 100 να ακολουθεί το κλίμα αντίδρασης κερδίζοντας 0,09%.

Μόνο θετικά, ωστόσο, δεν ήταν τα προσυνεδριακά σχόλια των αναλυτών, οι οποίοι τόνιζαν ότι μετά τη νέα ”βουτιά” του Nasdaq και την πτώση που ακολούθησε το πρωί στις ασιατικές αγορές, τίποτα δεν προδιαγράφει ανοδική πορεία για τις σημερινές συνεδριάσεις.

Οι αναλυτές εξηγούν ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπορεί να ισχύσει το δόγμα ”αγοράς στα χαμηλά των μετοχών” καθώς όπως τονίζουν ”κανείς δεν θέλει να αγοράσει μετοχές δεδομένου του οικονομικού κλίματος που προδιαγράφεται στο παγκόσμιο σκηνικό”.

Μετά την ανακοίνωση του χθεσινού αμερικανικού Leading Indicator Index, που μόνο θετικά συναισθήματα δεν προκάλεσε, με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα ο δείκτης γαλλικών καταναλωτικών δαπανών για το μήνα Αύγουστο –που αναμένεται να έχει βελτιωθεί οριακά λόγω της αύξησης της ανεργίας.

Σε επίπεδο μετοχών, πτωτικά αναμένεται να κινηθεί η Electrolux, μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής θυγατρικής της Maytag, η οποία μείωσε τις προβλέψεις της για τα κέρδη γ’ τριμήνου. Ανάλογη πορεία αναμένεται για ολόκληρο των κλάδο ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, με τις Royal Philips Electronics και Epcos να οδηγούν τις απώλειες.

Αντιθέτως, ανοδικά αναμένεται να κινηθούν –λόγω θετικών προβλέψεων κυρίως- μετοχές όπως οι Vodafone, Vivendi Environnement, ΑΒΒ και ΒΡ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v