Τα..πάνω τους πήραν οι ευρωαγορές

Θεαματική ανάκαμψη καταγράφουν οι ευρωαγορές, κατορθώνοντας να ξεφύγουν από το αρνητικό κλίμα που επηρέασε αρχικά τη συνεδρίαση. Την άνοδο οδηγούν κυρίως οι μετοχές του κλάδου των ασφαλειών.

Τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιριών είναι αυτά που οδηγούν την ανάκαμψη των ευρωαγορών, κατορθώνοντας να ανακτήσουν το έδαφος από τις απώλειες που κατέγραφε ήδη από την έναρξη της συνεδρίασης.

Υψηλά κέρδη κατά 5,1% σημειώνει η μετοχή της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρίας της Ευρώπης, της Allianz, ενώ ακολουθεί και η μεγαλύτερη γαλλική του κλάδου Axa, με κέρδη 1%. Υψηλότερα κατά 5% κινείται και ο τίτλος της Philips.

Θετική πορεία ακολουθούν και οι μετοχές των Alcatel και Havas, διαφημιστικής εταιρίας στη Γαλλία, εν μέσω έντονης αισιοδοξίας ότι τα μέτρα περικοπής του κόστους που ανέλαβαν, στην περίπτωση της Alcatel περιλαμβάνουν απολύσεις 10.000 ατόμων, θα βοηθήσουν τις εταιρίες να ενισχύσουν την κερδοφορία τους.

Η Alcatel καταγράφει άνοδο κατά 5,6%, ενώ και η Havas σημειώνει κέρδη κοντά στο 4%, καθώς ανακοίνωσε ότι η περικοπή του κόστους οδήγησε στην καταγραφή κερδών, ακόμη και αν οι καταναλωτές μείωσαν τις δαπάνες.

Μεγάλες απώλειες της τάξης του 10% καταγράφει ο τίτλος της βρετανικής μηχανολογικής Severfield-Rowen, καθώς η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του έτους δεν θα κατορθώσουν να πετύχουν τις εκτιμήσεις.

Συντριπτικές απώλειες σημειώνει η μετοχή της Farmatic Biotech Energy κατά 48%, καθώς η γερμανική εταιρία ενέργειας ανακοίνωσε ότι η επανεξέταση των βιβλίων της έδειξε ότι θα καταγράψει απώλειες αυτό το έτος αντί κερδών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v