Πτώση, με μικρές ανοδικές εκλάμψεις, στην Ευρώπη

Αδύναμες να αντιδράσουν κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, και με δεδομένες τις χθεσινές μεγάλες απώλειες και την ιδιαίτερα άσχημη πορεία της Wall, παραμένουν οι ευρωαγορές που δείχνουν εγκλωβισμένες στο πτωτικό κανάλι των τελευταίων ημερών, με συγκυριακές μόνο ανοδικές εκλάμψεις.

Χωρίς οποιαδήποτε δυναμική αντίδρασης ξεκίνησαν και την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, που παραμένουν εγκλωβισμένες στο πτωτικό κανάλι, πραγματοποιώντας κάποια μεμονωμένα ανοδικά ξεσπάσματα.

Λίγο μετά το άνοιγμα κατά 0,76% υποχωρεί ο DAX και κατά 0,86% ο CAC 40, και οι δύο χαμηλότερα των 3.000 μονάδων, ενώ στην πτώση δεν μπορεί να αντιδράσει ούτε ο FTSE του Λονδίνου.

Που μπορεί να βρίσκεται ο πάτος; Αναρωτιούνται οι αναλυτές μετά και τη χθεσινή υποχώρηση τόσο των ευρωαγορών, όσο και της Wall, όπου ο Dow υποχώρησε κάτω από τις 8.000. Όπως επισημαίνουν οι Ευρωπαίοι αναλυτές η κατάσταση στις αγορές εγείρει νέες ανησυχίες για βύθιση της οικονομίας σε περαιτέρω ύφεση, καθώς τα χρηματιστήρια δεν φαίνεται να μπορούν να εξέλθουν από το πτωτικό κανάλι.

Για τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι μετοχές που αναμένεται να κινηθούν καθοδικά, είναι αυτές των WPP Group, Royal Philips Electronics και Vodafone, ύστερα και από την πολύ μεγάλη πτώση τους χθες στη Wall.

Σύμφωνα μάλιστα με τα σχόλια των αναλυτών, ”δεν υπάρχει λογική στις επενδύσεις αυτή τη στιγμή”. Οι ίδιοι υποστηρίζουν ότι κινητικότητα αναμένεται και για τις μετοχές των Ericsson, Alcatel, Vivendi Universal και Zurich Financial Services που εγκαταλείπουν το δείκτη Dow Jones Stoxx 50, για να αντικατασταθούν από τις BASF, Fortis, HBOS και Tesco.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v