Συνεχίζουν σε πτωτικό κανάλι οι ευρωαγορές

Λίγα λεπτά διήρκεσε η προσπάθεια των ευρωαγορών το πρωί της Πέμπτης να βρουν θετικές ενδείξεις που θα τις διατηρούσαν σε θετικό έδαφος, καθώς ”επέστρεψαν” στη γνωστή καθοδική τάση των τελευταίων ημερών, με τους κλάδους των ηλεκτρονικών υπολογιστών και των ασφαλειών να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος.

Σε μια προσπάθεια εξέρευσης θετικής ένδειξης προκειμένου να ξεφύγουν από ενδεχόμενο κραχ, οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σε θετικό έδαφος, για να ”γυρίσουν” στο γνωστό καθοδικό κανάλι των τελευταίων ημερών λίγα λεπτά αργότερα.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX βρίσκεται στο -0,43% και τις 3111,45 μονάδες και ακολουθεί ο CAC που καταγράφει πτώση της τάξης του 0,76%. Και ο FTSE στο Λονδίνο που έδειχνε να αντιστέκεται υποχωρεί κατά 1,10%

Άλλωστε, μετά το χθεσινό μίνι κραχ στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους DAX και CAC 40 να σημειώνουν νέα ”χαμηλά” έτους, οι αναλυτές δεν εμφανίζονται και ιδιαίτερα αισιόδοξοι για τη διάρκεια της αντίδρασης στη σημερινή συνεδρίαση, τονίζοντας ότι αφορμή ανόδου δεν μπορεί να δώσει ούτε η Wall.

Ο κλάδος που θα εκτιμάται ”σηκώσει το βάρος” μιας νέας υποχώρησης είναι αυτός των ηλεκτρονικών υπολογιστών, με αιχμή σε μετοχές όπως οι Cap Gemini, Atos Origin και Getronics, καθώς οι ίδιες ή θυγατρικές τους προειδοποίησαν για δραματική μείωση των μεγεθών τους το τρέχον εξάμηνο.

Παράλληλα, πτωτική πορεία αναμένεται να έχουν οι Ericsson, Sodexho Alliance, ενώ και οι ασφαλιστικές αναμένονται πτωτικά για ακόμη μια ημέρα. Ανάλογη πορεία αναμένεται και για την Credit Suisse μετά τις φήμες για παραίτηση του CEO, καθώς η μετοχή της εταιρίας έχει υποχωρήσει κατά 54% από τις αρχές του έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v