Αντιδρούν οι ευρωαγορές, πλην DAX

Έντονες πιέσεις δέχεται το μεσημέρι της Δευτέρας ο δείκτης DAX 30 στην Φρανκφούρτη, με τις ασφαλιστικές εταιρίες να συγκεντρώνουν τα περισσότερα πυρά, ύστερα από την υποβάθμιση του κλάδου από την HSBC. Διαφορετική η εικόνα σε Λονδίνο - Παρίσι.

Την ανοδική κίνηση των χρηματιστηρίων του Παρισιού και του Λονδίνου, δεν φαίνεται ικανή να ακολουθήσει η γερμανική αγορά, στην οποία ο δείκτης DAX υποχωρεί κατά 0,32%, καθώς δέχεται ισχυρές πιέσεις ο κλάδος των ασφαλειών.

Συγκεκριμένα, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση έκθεσης της HSBC με την οποία υποβαθμίζει τη σύστασή της σε ”ουδέτερη” για ολόκληρο τον κλάδο, η μετοχή της Munich Re υποχωρεί κατά 2,9% και ακολουθούν η Allianz και άλλες ασφαλιστικές. Παράλληλα, το κακό κλίμα στη γερμανική αγορά ενισχύεται από την εκτίμηση της HSBC ότι ο DAX ενδέχεται να υποχωρήσει έως τις 3.000 μονάδες τις επόμενες εβδομάδες υπό το βάρος του ασφαλιστικού κλάδου.

Ωστόσο, η αγορά του Λονδίνου και ο CAC 40 στο Παρίσι επιμένουν ανοδικά, στηριζόμενοι στην καλή πορεία μετοχών όπως η Vodafone, φήμες για την οποία αναφέρουν ότι αναμένει αύξηση των ετήσιων πωλήσεων κατά 10%, η Aegeon, αλλά και η Swiss Life, η κίνηση της οποίας να πωλήσει μετοχές για να μειώσει το χρέος της εκλήφθηκε θετικά από τους επενδυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v