”Μπεζ”... εταιρικές ανησυχίες πλήττουν την Ευρώπη

Διευρύνουν τις απώλειές τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στις αρνητικές εκτιμήσεις της Fed για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, ήρθαν να προστεθούν και τα απογοητευτικά αποτελέσματα εταιριών, όπως η Philips, η Corus, αλλά και η υποβάθμιση της Vodafone.

Τα αρνητικά εταιρικά αποτελέσματα σε συνδυασμό με τις χθεσινές εκτιμήσεις της Fed όπως εμφανίστηκαν στη ”Μπεζ Βίβλο” χθες, οδηγούν σε υψηλές απώλειες τις ευρωπαϊκές αγορές.

Απώλειες κοντά στο 7% καταγράφουν οι μετοχές της Philips, της τρίτης μεγαλύτερης εταιρίας ηλεκτρονικών ειδών στην Ευρώπη, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις επεξεργαστών στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται να σημειώσουν πτώση κατά 13-15% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο.

Προηγουμένως η Morgan Stanley είχε υποβαθμίσει την εταιρία σε equal weight, εξαιτίας των ανησυχιών για τη ζήτηση των επεξεργαστών. Απώλειες κοντά στο 6% καταγράφει και η γερμανική Infineon Technologies.

Πτώση κατά 5% καταγράφει και η Corus, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία χάλυβα στην Ευρώπη, καθώς ανακοίνωσε ότι διευρύνθηκαν οι απώλειες του πρώτου εξαμήνου, χωρίς παράλληλα να βλέπει ενδείξεις ανάκαμψης.

Κατά 4,3% υποχωρεί και ο τίτλος της Vodafone, καθώς η UBS Warburg υποβάθμισε τη μεγαλύτερη εταιρία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, ενώ ακολουθεί η Deutsche Telekom με πτώση 2% και η Orange με 4,3%.

Πτώση κατά 3,5% σημειώνει η μετοχή της Credit Agricole, καθώς τα κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας υποχώρησαν κατά 27%.

Υψηλές απώλειες κοντά στο 10% καταγράφει και η BAE Systems. Η μεγαλύτερη εταιρία αμυντικών δραστηριοτήτων της Ευρώπης ανακοίνωσε ζημίες για το πρώτο εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v