Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Οι απώλειες των ασφαλιστικών εταιριών είναι αυτές που ”ευθύνονται” για την αλλαγή του κλίματος στις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ολλανδική Aegon ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες αναδιάρθρωσης με το μεγαλύτερο μέτοχό της.

Η πτώση των ασφαλιστικών εταιριών οδηγεί σε αρνητικό έδαφος τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς η ολλανδική Aegon ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το μεγαλύτερο μέτοχό της σχετικά με πιθανή αναδιάρθρωση.

Οι ευρωπαϊκές αγορές γρήγορα απώλεσαν τα κέρδη που παρουσίασαν με την έναρξη της συνεδρίασης, οδηγούμενες σε αντίστοιχες απώλειες.

Οι μετοχές της δεύτερης μεγαλύτερης ολλανδικής ασφαλιστικής Aegon, ήδη υποχωρούν κατά 9%. Η εταιρία δήλωσε ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με το μέτοχό της Vereniging Aegon, σχετικά με ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, που θα της επιτρέψει ”μεγαλύτερη οικονομική ευελιξία”.

Η Zurich Financial Services, ελβετικά ασφαλιστική που επιθυμεί περισσότερο ρευστό από τους μετόχους, καταγράφει απώλειες ύψους 2%, ενώ και η βρετανική Prudential υποχωρεί κατά 1,7%.

Αντίθετα, ανοδικά κινείται η γαλλική Bouygues, με κέρδη άνω του 5%, καθώς η μονάδα τηλεπικοινωνιών της εταιρίας ανακοίνωσε κέρδη ύψους 65 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις ζημίες των 109 εκατ. ευρώ πέρυσι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v