Bοηθούσης της Wall, καλό το κλίμα στην Ευρώπη

Το ρόλο της ως του κυριότερου ρυθμιστή της ψυχολογίας των αγορών αποδεικνύει για άλλη μια φορά η Wall, που διατηρώντας την ψυχραιμία της χθες, ωθεί και τις ευρωπαϊκές αγορές στο άνοιγμα της Τρίτης, σε θετικό έδαφος με τις πετρελαϊκές μετοχές να συνεχίζουν την ανοδική τους τάση.

Ικανοποιητικό το άνοιγμα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια που επηρεασμένα θετικά από την αντίδραση της Wall, διατηρούν θετικά τα πρόσημά τους στο άνοιγμα της Τρίτης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX κερδίζει 0,60% και βρίσκεται στις 3450,47 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 ακολουθεί με άνοδο 1,36%, πορεία που δεν αφήνει αδιάφορο και τον λονδρέζικο FTSE 100 που κερδίζει 0,62%.

Με την αμερικανική αγορά να δείχνει πιο ψύχραιμη χθες, παρακάμπτοντας τόσο τα πολεμικά όσο και τα σενάρια για διπλή ύφεση στην οικονομία, οι Ευρωπαίοι αναλυτές εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι όσον αφορά στην πορεία των ευρωαγορών την Τρίτη.

Με θετικά τα μηνύματα που έδωσαν χθες μετοχές που υποχωρούσαν σταθερά τις τελευταίες 3 εβδομάδες, όπως οι Amvescap, Alcatel ή Royal Philips Electronics, αναμένεται αναλόγως ανοδική πορεία και σήμερα στην Ευρώπη.

Παράλληλα, σε θετικό έδαφος αναμένεται να βρεθεί και η μετοχή της Nokia, καθώς η διοίκηση της εταιρίας θα δώσει συνέντευξη Τύπου, στην οποία προβλέπεται ότι θα ανακοινώσει ότι αφήνει σταθερούς τους στόχους της για το γ’ τρίμηνο, και ότι εκτιμά ότι οι πωλήσεις της θα αυξηθούν για πρώτη φορά το τρέχον τρίμηνο εδώ και ένα χρόνο.

Εν τω μεταξύ, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική αγορά ”ηρέμησε”, οι τιμές των πετρελαϊκών μετοχών όπως των BP και Shell αναμένεται να κινηθούν ανοδικά, καθώς οι διεθνείς τιμές πετρελαίου παραμένουν σε υψηλά επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v