Διευρύνονται οι απώλειες στις ευρωαγορές

Διευρύνουν τις αρχικές απώλειες οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανησυχίες για πιθανή πολεμική σύρραξη μεταξύ ΗΠΑ και Ιράκ, αλλά και οι φόβοι ότι η οικονομική επιβράδυνση θα πλήξει τα εταιρικά κέρδη, δημιουργούν έντονο αρνητικό κλίμα. Στα όρια των 98 σεντς το ευρώ, ενώ το αργό πετρέλαιο κοιτάει τα 30 δολάρια.

Χαμηλότερα κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ενισχύθηκαν οι ανησυχίες για πιθανή πολεμική σύρραξη των Ηνωμένων Πολιτειών με το Ιράκ.

Επιπρόσθετα, δεν είναι λίγοι οι αναλυτές που σχολιάζουν ότι οι προοπτικές ανάπτυξης της οικονομίας παραμένουν δυσοίωνες, με την ανεργία να αυξάνεται και τις βιομηχανικές παραγγελίες να υποχωρούν.

Πτώση κατά 3,5% καταγράφουν οι μετοχές της Deutsche Bank, ενώ Bayer και Philips σημειώνουν απώλειες κοντά στο 4%. Πρωτόγνωρες απώλειες γνωρίζει η μετοχή της British Energy που υποχωρεί κατά 84%, στην πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της ύστερα από την Πέμπτη. Η διαπραγμάτευση της μετοχής της εταιρίας είχε ανασταλεί, καθώς ανακοίνωσε ότι ζήτησε οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση.

Σημαντική πτώση κατά 6,4% σημειώνουν οι μετοχές της France Telecom, ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που φέρουν έτοιμο προς αποχώρηση τον CEO της εταιρίας εν μέσω οικονομικής κρίσης.

Κατά 3,5% υποχωρεί και ο τίτλος της Deutsche Telekom, ύστερα από δημοσίευμα της Die Welt που αναφέρει ότι ο Λόταρ Σπάεθ, υποψήφιος για το χρίσμα του υπουργού Οικονομικών εάν οι Χριστιανοδημοκράτες κερδίσουν τις εκλογές, επιθυμεί την πώληση των υπολοίπων μετοχών της Deutsche Telekom στο κοινό, όσο το δυνατό συντομότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v