Η Wall ”κράτησε” τα κέρδη στις ευρωαγορές

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν τη συνεδρίαση ορισμένες από τις ευρωπαϊκές αγορές, κατορθώνοντας να ανακτήσουν μέρος των χθεσινών υψηλών απωλειών τους, ωθούμενες κυρίως από τις προσπάθειες για ανάκαμψη στη Wall Street.

Με το βλέμμα στραμμένο στην αμερικανική αγορά οι ευρωαγορές κατόρθωσαν να ”παραδειγματιστούν” και να κλείσουν με κέρδη ουσίας, ανακτώντας παράλληλα μέρος των απωλειών της χθεσινής συνεδρίασης.

Οι αναλυτές από την πλευρά τους σχολιάζουν ότι το κλίμα παραμένει νευρικό, με την αγορά να περιμένει περισσότερα στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας.

Υψηλά κέρδη της τάξης του 13% κατέγραψαν οι μετοχές της μηχανολογικής εταιρίας ΑΒΒ, ύστερα από την ανακοίνωση πώλησης των χρηματοοικονομικών της δραστηριοτήτων στο αντίστοιχο τμήμα της General Electric έναντι 2,3 δισ. δολαρίων.

Επιπλέον, η Total Fina κατόρθωσε να ανακάμψει από τις πρωινές απώλειες και να κλείσει 0,4% υψηλότερα, ύστερα από την ανακοίνωση υποχώρησης των κερδών του δευτέρου τριμήνου κατά 23%.

O FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με οριακές απώλειες κατά 0,04% στις 4026,9 μονάδες, ενώ αντίθετα τόσο η Φρανκφούρτη όσο και το Παρίσι παρουσίασαν κέρδη κατά 1,07% και 1,35% αντίστοιχα.

Θετικά κατά 4% περίπου κινήθηκε και ο τίτλος της France Telecom, αν και η θυγατρική της Wanadoo ανακοίνωσε απώλειες της τάξης των 39 εκατ. ευρώ στο πρώτο εξάμηνο, υποχωρώντας κατά 0,8%.

Άνοδο κατά 5,2% σημείωσε και η μετοχή της καπνοβιομηχανίας Gallaher, κατασκευάστριας εταιρίας των τσιγάρων Benson & Hedges και Silk Cut, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν κατά 23,3%.

Υψηλότερα κατά 2,6% κινήθηκε η Axa, ύστερα από τις σημαντικές απώλειες που κατέγραψε στις προηγούμενες συνεδριάσεις, ενώ άνοδο κατά 4% σημειώνει και η φαρμακευτική Sanofi-Synthelabo, παρά την υποβάθμιση από την UBS Warburg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v