Κλίμα πλήρους σύγχυσης στην Ευρώπη

Αρνητικά, όπως άλλωστε αναμενόταν, ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Τετάρτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, που φαίνονται αδύναμες να απεγκλωβιστούν από το πτωτικό κανάλι, ειδικά μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες στη Wall. Ωστόσο, η Φρανκφούρτη σημείωσε ένα ανοδικό ξέσπασμα που διήρκεσε όμως μόλις ένα δεκάλεπτο, για να ”γυρίσει” και πάλι πτωτικά.

Κλίμα πλήρους σύγχυσης, στο άνοιγμα της Τετάρτης, για τις ευρωαγορές, με τους δείκτες να κινούνται πτωτικά, με εξαίρεση τον DAX που σημείωσε ένα ανοδικό ξέσπασμα στο ξεκίνημα, για να γυρίσει και πάλι πτωτικά ύστερα από λίγο.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX κινήθηκε ανοδικά κατά 0,35%, ”γυρνώντας” δέκα λεπτά μετά στο -0,28%, ενώ πτωτικά κατά 0,15% κινείται το Παρίσι και ακολουθεί στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100.

Μόνο θετικά δεν είναι, άλλωστε, τα σχόλια των αναλυτών όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών σήμερα, ύστερα από τη δραματική υποχώρηση της Wall κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση και τη δημοσιοποίηση άσχημων μακροοικονομικών δεικτών.

Οι αναλυτές τόνιζαν νωρίς το πρωί τοποθετώντας χρονικά τη λήξη της κρίσης, ”οι επενδυτές θα είναι απρόθυμοι να αγοράσουν μετοχές έως ότου η αγορά στη Ν. Υόρκη επανακάμψει”, ενώ τονίζουν ότι ”ο στόχος είναι να δοκιμαστούν τα χαμηλά Ιουλίου”.

Σε επίπεδο μετοχών, με πτώση αναμένεται να κινηθούν τίτλοι όπως οι Publicis Groupe, ING και L’Oreal. Οι συγκεκριμένες μετοχές αναμένεται να διευρύνουν τις χθεσινές απώλειές τους –η ING υποχώρησε έως και κατά 2,4%- ενώ αντίθετα στο ρεύμα εκτιμάται ότι θα κινηθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με αιχμή τις Volkswagen και Audi.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v