Νευρικό παραμένει το κλίμα στις ευρωαγορές

Με μόνο το Παρίσι να κρατάει ακόμη ψηλά ”το κεφάλι”, οι ευρωπαϊκές αγορές κατευθύνονται ολοταχώς στο να ολοκληρώσουν τη χειρότερη από τις επτά τελευταίες εβδομάδες, καθώς εταιρίες από τη Munich Re έως τη Kudelski, εγκαταλείπουν τις προβλέψεις τους για τα κέρδη.

Μόνο το Παρίσι εξακολουθεί να βρίσκεται σε θετικό προς το παρόν έδαφος, καθώς οι ευρωπαϊκές αγορές πλήττονται από τις αρνητικές αναθεωρήσεις εταιριών όπως η Munich Re και η Kudelski.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι στην αγορά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα που να προσελκύει τους επενδυτές να τοποθετηθούν, τονίζοντας παράλληλα ότι η πλειονότητα των αποτελεσμάτων που ανακοινώνονται δεν κατορθώνει να πετύχει τις εκτιμήσεις.

Η Kudelski, ελβετική εταιρία πληροφορικής για συστήματα συνδρομητικής τηλεόρασης, έχει σημειώσει απώλειες κατά 34%, ύστερα από την ανακοίνωση απωλειών για το πρώτο εξάμηνο αλλά και αρνητικών προβλέψεων για τις πωλήσεις του έτους.

Αντίθετα, σθεναρή αντίσταση προβάλλει για την ώρα η γαλλική αγορά, παρά την ανακοίνωση αύξησης του αριθμού των ανέργων σε ποσοστό υψηλότερο από τις εκτιμήσεις.

Ανοδικά κατά 2% κινείται ο τίτλος της Ericsson, καθώς η σουηδική εταιρία φέρεται να σχεδιάζει την αποχώρησή της από την κοινοπραξία με τη Sony. Υψηλότερα περί το 4,5% διαμορφώνεται και η Vivendi Universal, καθώς η Vodafone συμφώνησε να εξαγοράσει το μερίδιο της γαλλικής εταιρίας στη Vizzavi.

Απώλειες που αγγίζουν το 8% καταγράφει η μετοχή της Munich Re, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία ύστερα από τις ζημίες που ανακοίνωσε στο δεύτερο τρίμηνο.

Αρνητικά επιδρά ακόμη στην αγορά και η αρνητική προειδοποίηση τόσο της Sun Microsystems όσο και της Novellus Systems για το επόμενο τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v