Τα εταιρικά νέα δίνουν τέμπο στην Ευρώπη

Αρνητικό το ξεκίνημα των ευρωπαϊκών αγορών που ακολουθούν τη χθεσινή πτωτική τους τάση και φαίνεται να επηρεάζονται από την ανακοίνωση κακών εταιρικών αποτελεσμάτων εξαμήνου. Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα εταιρικά νέα θα αποτελέσουν τον παράγοντα που θα διαμορφώσει το κλίμα στις αγορές σήμερα.

Θύμα των κακών εταιρικών νέων από το ξεκίνημα οι ευρωαγορές, που δείχνουν να ακολουθούν το χθεσινό υποτονικό κλίμα.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX υποχωρεί κατά 0,31% στις 3671,25 μονάδες και ο CAC 40 κατά 0,27% πέριξ των 3410,54, ενώ και ο FTSE 100 ακολουθεί την ίδια τάση.

Θέμα μετοχών και εταιρικών αποτελεσμάτων εκτιμούν οι αναλυτές ότι θα είναι σήμερα η πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, χωρίς ωστόσο να εκφράζουν αισιοδοξία, καθώς αρκετά από τα αποτελέσματα που αναμένονται εκτιμάται ότι θα είναι χειρότερα των προβλέψεων.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν μετοχές όπως των Swiss Reinsurance, Air Liquide, Holcim, καθώς τα αποτελέσματα εξαμήνου που ανακοίνωσαν είναι πολύ χαμηλότερα των αρχικών προβλέψεων.

Αντίθετα, ανοδικά, και λόγω της χθεσινής καλής πορείας τους στη Wall, αναμένεται να κινηθούν μετοχές εταιριών όπως οι L’Oreal, Bayer και ABB.

Η προσοχή αναμένεται, παράλληλα, να στραφεί στις επιπτώσεις που θα έχει ανεπίσημη έκθεση με προβλέψεις που θα φέρουν το ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας στο 1,1% για το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου, και η οποία αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το μεσημέρι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v