Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι ευρωαγορές

Νέες σημαντικές απώλειες εμφάνισαν οι ευρωαγορές, καθώς οι επενδυτές ανησύχησαν από την πτώση του δείκτη ifo στη Γερμανία, από την προειδοποίηση της Nortel, αλλά και από τη συνεχιζόμενη πτώση στη Wall Street.

Σε σημαντικότατες απώλειες οδήγησαν τις ευρωαγορές η σημαντική υποχώρηση του γερμανικού ifo, η συνεχιζόμενη πτωτική τάση στις αμερικανικές αγορές, αλλά και η προειδοποίηση της Nortel.

Στο -3,95% και τις 4.274 μονάδες έκλεισε ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Ρευστοποιήσεις κερδών παρατηρήθηκαν στον κλάδο των πετρελαϊκών εταιριών, οι οποίες κατά τις πρόσφατες συνεδριάσεις ακολούθησαν την άνοδο της τιμής του αργού. Πιέσεις δέχτηκε εξάλλου και ο κλάδος των ασφαλιστικών, καθώς η πλησιάζει η 11η Σεπτεμβρίου και η επακόλουθη αβεβαιότητα έρχεται στο προσκήνιο.

Πτώση κατά 4,22% εμφάνισε ο CAC 40 στο γαλλικό χρηματιστήριο και διαμορφώθηκε στις 3.419 μονάδες. ”Οι επενδυτές εμφανίζονται σοκαρισμένοι από τη υποχώρηση που κατέγραψε το γερμανικό ifo”, σχολίασε αναλυτής. Υπολογίσιμες πιέσεις δέχτηκε εξάλλου, η μετοχή της Alcatel, ως αποτέλεσμα της ανακοίνωσης της Nortel, περί μείωσης προσωπικού και πωλήσεων.

Με απώλειες της τάξης του 4,24% κινείται αυτή την ώρα και ο γερμανικός DAX, στις 3.687 μονάδες, καθώς οι τεχνολογικές μετοχές οδηγoύνται χαμηλότερα από την είδηση για τη Nortel, ενώ η πτώση του ifo (στο 88,8 έναντι εκτιμήσεων για 89,5) καθιστά αμφισβητήσιμη την εκτιμώμενη, για το β΄ εξάμηνο του έτους, ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v