Υψηλότερη από τις εκτιμήσεις η πτώση του Ifo

Για τρίτο συνεχόμενο μήνα υποχώρησε ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στη Γερμανία τον Αύγουστο, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τις ενδείξεις σχετικά με την επιβράδυνση της ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη.

Υψηλότερη από τις εκτιμήσεις η πτώση του Ifo
Στο 88,8 υποχώρησε ο δείκτης Ifo επιχειρηματικής εμπιστοσύνης τον Αύγουστο, καταγράφοντας πτώση για τρίτο συνεχόμενο μήνα, ενισχύοντας έτσι και τις ενδείξεις σχετικά με την επιβράδυνση της ανάκαμψης της γερμανικής οικονομίας.

Το ινστιτούτο Ifo ανακοίνωσε ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στο 88,8 τον Αύγουστο από το 89,9 του περασμένου μήνα, ενώ οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι η πτώση θα κυμαινόταν στο 89,5.

Η γερμανική οικονομία, η οποία αντιστοιχεί στο ένα τρίτο της ευρωπαϊκής, προσπαθεί να ανακάμψει από την ύφεση του προηγουμένου έτους. Αναλυτές σχολιάζουν ότι η απροθυμία των καταναλωτών για ενίσχυση των δαπανών τους, έχει σημαντική επίδραση στην οικονομία.

Οικονομολόγοι εκτιμούν ότι οι επιχειρηματίες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι σχετικά με την πορεία της οικονομίας, καθώς οι προβλέψεις για τις εξαγωγές δεν είναι πλέον τόσο αισιόδοξες όσο στην αρχή του έτους

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v