Nortel: Απολύει 7.000 εργαζόμενους

Ιδιαίτερα αρνητική εμφανίστηκε η Nortel Networks στις εκτιμήσεις της για τα έσοδα του τρίτου τριμήνου, ανακοινώνοντας παράλληλα τα σχέδιά της για απολύσεις άλλων 7.000 εργαζομένων, αριθμός που αντιστοιχεί το 17% του συνολικού δυναμικού της.

Nortel: Απολύει 7.000 εργαζόμενους
Άλλους 7.000 εργαζόμενους ετοιμάζεται να απολύσει η Nortel Networks, ποσοστό 17% επί του συνόλου των εργαζομένων της, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι τα έσοδα του τρίτου τριμήνου δεν θα πετύχουν τις εκτιμήσεις.

Η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια εταιρία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, σχεδιάζει να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων της στις 35.000 μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Nortel.

Σύμφωνα με τις πρόσφατες προβλέψεις της Nortel, οι πωλήσεις του τρίτου τριμήνου θα μειωθούν κατά 10% σε σχέση με το ποσό των 2,77 δισ. ευρώ του πρώτου τριμήνου.

Οι πωλήσεις υποχωρούν καθώς αρκετές εταιρίες όπως η Global Crossing, έχουν χρεοκοπήσει ενώ οι υπόλοιπες, όπως η Sprint Corp, περιορίζουν τις δαπάνες.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι το δυσμενές κλίμα επικρατεί ήδη τα τελευταία δύο χρόνια στον κλάδο, και είναι άγνωστο το πότε θα αρχίσει να βελτιώνεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v