Πτωτικά έκλεισε η Ευρώπη

Με αρνητικό πρόσημο ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Παρίσι, αφού τα αρχικά κέρδη έδωσαν τη θέση τους σε απώλειες ύστερα από την αρνητική πορεία της Wall. Το χρηματιστήριο του Λονδίνου παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

Πτωτικά κινήθηκε η αγορά του Παρισιού, σαφώς επηρεασμένη από την αρνητική πορεία που καταγράφουν οι δείκτες της Wall, ενώ οι επενδυτές δεν φάνηκαν να ικανοποιούνται από την ανακοίνωση στις ΗΠΑ για την άνοδο του δείκτη των πωλήσεων υπαρχόντων κατοικιών (4,5%), αλλά και των πωλήσεων νέων κατοικιών (6,7%), τον Ιούλιο.

Απώλειες κατέγραψαν οι τηλεπικοινωνιακές μετοχές, ενώ πιέσεις δέχθηκαν και οι τραπεζικοί τίτλοι.

Εξάλλου, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη σε μια σειρά μακροοικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται την τρέχουσα εβδομάδα στις ΗΠΑ (διαρκή αγαθά, δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης ΑΕΠ β΄ τριμήνου) τα οποία, όπως σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς, θα διαμορφώσουν τις νέες τάσεις στις χρηματιστηριακές αγορές.

Οι τραπεζικές μετοχές πιέζουν και τη Γερμανία, ενώ κέρδη καταγράφει η μετοχή της Deutsche Telekom.

Στις 3.471 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Παρίσι, με το δείκτη CAC 40 να υποχωρεί κατά 1,55%, ενώ στη Φρανκφούρτη ο DAX λίγες ώρες πριν το κλείσιμο, καταγράφει απώλειες της τάξεως του 2,04%, διαμορφούμενος στις 3.749 μονάδες.

Το Λονδίνο παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v