Πιέζουν τις ευρωαγορές οι ρευστοποιήσεις

Η ρευστοποίηση κερδών σε μετοχές που πρόσφατα κατέγραψαν σημαντική άνοδο αποτελεί την κύρια αιτία για το αρνητικό πρόσημα των ευρωαγορών. Αρνητική επιρροή ασκεί στις πετρελαϊκές μετοχές η πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Στη σημαντική άνοδο που κατέγραψαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις μετοχές μεγάλων εταιριών και στην επακόλουθη ευκαιρία για αποκόμιση κερδών, που παρέχουν αποδίδεται η πτώση που καταγράφουν οι ευρωαγορές στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Πιέσεις δέχεται εξάλλου ο κλάδος των πετρελαϊκών εταιριών, ως αποτέλεσμα της πτώσης στην τιμή του μαύρου χρυσού.

Στο -0,16% και τις 4.427 μονάδες κινείται ο FTSE 100, με τη μετοχή της Vodafone να χάνει το 1,3% της αξίας της οδηγώντας χαμηλότερα τον κλάδο των τηλεπικοινωνιών. Μέρος της χθεσινής ανόδου κατά 15% επιστρέφει εξάλλου ο τίτλος της Rolls Royce.

Στο Παρίσι, ο δείκτης CAC 40 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,42%, στις 3.577 μονάδες, καθώς ο κύκλος αποκόμισης κερδών συνεχίζεται, όπως και οι πιέσεις στις μετοχές των Vivendi, France Telecom και TotalFineElf.

Η ρευστοποίηση κερδών αποτελεί το λόγο της υποχώρησης και του DAX, ενώ κρίσιμο παραμένει το κατά πόσον ο γερμανικός δείκτης θα καταφέρει να κλείσει πάνω από τις 3.900 μονάδες, επίπεδο όπου βρέθηκε στο χθεσινό κλείσιμο, για πρώτη φορά μετά τις αρχές Ιουλίου. Στο -0,55% και τις 3.884 μονάδες κινείται αυτή την ώρα ο DAX.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v