Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωαγορές

Στο ”κόκκινο” κινήθηκαν οι ευρωαγορές, λόγω ρευστοποιήσεων των χθεσινών κερδών, τα οποία σε συνδυασμό με συγκεκριμένα εταιρικά νέα (WPP, AstraZeneca) παρέσυραν τους δείκτες χαμηλότερα.

Με αρνητικό πρόσημο ”έκλεισαν” για μία ακόμη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, λόγω εταιρικών νέων και ρευστοποιήσεων των χθεσινών κερδών, ενώ τα ευχάριστα μακροοικονομικά νέα (εμπορικό ισοζύγιο ΗΠΑ) άφησαν απαθείς τους επενδυτές.

Στο Λονδίνο η μικρή άνοδος των τραπεζικών μετοχών δεν στάθηκε ικανή να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται από τις φαρμακευτικές εταιρίες (GlaxoSmithKline, AstraZeneca), ενώ και οι τεχνολογικές μετοχές σημείωσαν πτώση.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε επίσης η μετοχή της WPP, ύστερα από τα αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το α΄ εξάμηνο του 2002.



Στο Παρίσι αναλυτές της αγοράς αποδίδουν την σημερινή υποχώρηση στην ρευστοποίηση των χθεσινών κερδών, αλλά και στο αρνητικό κλίμα που συντηρείται γενικότερα τον τελευταίο καιρό, ενώ την πτωτική τάση ενίσχυσε η υποχώρηση τίτλων από συγκεκριμένες εταιρίες όπως η Vivendi Environnement και η Aventis.

Στη Φρανκφούρτη η έντονη φημολογία περί αύξησης της φορολογίας, λόγω των καταστροφών πλημμύρων που υφίσταται το ανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά και η πτώση που καταγράφει ο τραπεζικός κλάδος, πιέζουν το DAX.

Απώλειες καταγράφουν οι Deutsche Bank και Commerzbank, ενώ και ο κλάδος των εταιριών κατασκευής αυτοκινήτων πιέζεται αρκετά.

Στις 4.368 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Λονδίνου, υποχωρώντας κατά 1,31%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημείωσε πτώση της τάξεως του 1,5%, διαμορφούμενος στις 3.440

Στη Γερμανία ο δείκτης DAX καταγράφει υποχωρεί κατά 1,47%, διαμορφούμενος στις 3.780 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v