Κατά 0,5% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στους 12

Αύξηση κατά 0,5% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο, για πρώτη φορά ύστερα από τρεις μήνες, ενώ υποχώρησε κατά 1,2% σε ετήσια βάση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1,5%.

Κατά 0,5% αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στους 12
Για πρώτη φορά ύστερα από τρεις μήνες αυξήθηκε η βιομηχανική παραγωγή στην ευρωζώνη τον Ιούνιο σε μηνιαία βάση, ενώ η ετήσια μεταβολή ανέρχεται στο –1,2%, σε σχέση με τις εκτιμήσεις για πτώση 1,5%.

Όπως ανακοίνωσε η Eurostat, τα εργοστάσια τα ορυχεία και οι φάρμες στις 12 χώρες της ευρωζώνης, αύξησαν την παραγωγή κατά 0,5% τον Ιούνιο, ενώ οι προβλέψεις των οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση 0,6%. Σε σχέση με το περασμένο έτος, η παραγωγή σημείωσε πτώση 1,2%.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι υπάρχουν κάποιες θετικές ενδείξεις για την οικονομία, με το κλίμα ωστόσο να παραμένει αρνητικό, επισημαίνοντας μάλιστα ότι δεν βοηθάει και η πορεία των αγορών.

Η άνοδος αυτή του Ιουνίου οφείλεται κυρίως στην αύξηση κατά 1,7% της αντίστοιχης παραγωγής στη Γερμανία, καθώς οι κατασκευαστές ήθελαν να αναπληρώσουν τις απώλειες από την απεργία των μεταλλεργατών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v