Επιφυλακτικότητα με το άνοιγμα στις ευρωαγορές

Την επιφυλακτικότητα που επικρατεί στις τάξεις των Ευρωπαίων επενδυτών, επιβεβαιώνει το ισχνό άνοιγμα των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, τα οποία ξεκίνησαν πτωτικά κυρίως λόγω των προβλέψεων για επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας. Σταθερότερο το Παρίσι λόγω ανακοινώσεων από πλευράς Vivendi.

Χωρίς δυναμική το άνοιγμα των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων όπου εξακολουθεί να επικρατεί νευρικότητα στους κύκλους των επενδυτών. Κύρια αιτία της τάσης αυτής οι προβλέψεις για την πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο DAX χάνει 1,14% προσεγγίζοντας τις 3642,65 μονάδες, ενώ και ο γαλλικός CAC 40 ξεκίνησε πτωτικά κατά 0,85% για να γυρίσει αργότερα στο +0,05%. Αρνητική και η πορεία του FTSE 100 που κινείται με πτώση 0,32%.

Επιφυλακτικοί παραμένουν, άλλωστε, οι αναλυτές όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με την έναρξη της εβδομάδας, καθώς εκτός των αρνητικών αμερικανικών μακροοικονομικών δεικτών, αναμένεται έκθεση αναλυτών με αρνητικές προβλέψεις όσον αφορά στην πορεία της γερμανικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι προβλέψεις για ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,2% (τον ίδιο δηλαδή με το προηγούμενο τρίμηνο) το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου στη μεγαλύτερη οικονομία της ΕΕ, αναμένεται να πιέσουν πτωτικά τόσο τον DAX στη Φρανκφούρτη, όσο και τις υπόλοιπες ευρωαγορές.

Σε επίπεδο μετοχών, θετικά αναμένεται να κινηθεί αυτή της Vivendi –καθώς η απόφασή της να λάβει έως το τέλος Σεπτεμβρίου άλλα 2 δισ ευρώ σε μορφή τραπεζικών δανείων αναμένεται να επηρεάσει θετικά τους επενδυτές- ενώ πτωτική πορεία προβλέπεται για τις μετοχές των Ericsson, Swiss Re και BNP Paribas, ύστερα από την πτώση τους στη Wall την Παρασκευή. Αναλόγως πτωτική τάση αναμένεται να ακολουθήσει και η μετοχή της Deutsche Telekom, που ανακοίνωσε αυξημένες ζημίες το α’ εξάμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v