Με μικτά πρόσημα έκλεισαν οι ευρωαγορές

Περιορίσθηκαν τελικώς οι απώλειες λίγο πριν το κλείσιμο στην Ευρώπη, σε μια συνεδρίαση η οποία σημαδεύτηκε από τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ και τα θετικά κατά βάση εταιρικά νέα (πλην Vivendi).

Με μικτά πρόσημα ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ευρωαγορές, υπό το φως της ανακοίνωσης των αρνητικών μακροοικονομικών στοιχείων (δείκτης Μίσιγκαν, νέες κατασκευές) από τις ΗΠΑ σε μια ημέρα όπου η νευρικότητα και οι εναλλαγές πρόσημων αποτέλεσαν τον κανόνα, ενώ τελικά περιορίσθηκαν οι απώλειες, λόγω του γυρίσματος της Wall.

Στο Λονδίνο, μικρά κέρδη κατέγραψαν οι τεχνολογικές εταιρίες με την ΒΤ να δίνει τον τόνο, ύστερα από την αναβάθμισή της από την Banc of America, ενώ και η Vodafone ενισχύθηκε, επωφελούμενη από το θετικό κλίμα στον κλάδο.

Στο Παρίσι η αγορά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στα αρνητικά νέα από τις ΗΠΑ, ενώ σημαντικό μερίδιο στην (οριακή) πτώση είχαν και εταιρικά νέα και συγκεκριμένα η υποβάθμιση της Vivendi από την Deutsche Bank.

Στη Γερμανία, απογοήτευση έφερε στους επενδυτές η απροσδόκητη υποχώρηση του δείκτη Μίσιγκαν, ενώ η δεικτοβαρής μετοχή της Deutsche Telekom δεν φαίνεται για την ώρα να αρκεί να αντιστρέψει το κατά βάση αρνητικό κλίμα.

Στις 4.330 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, ενισχυμένος κατά 0,06%, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχώρησε κατά 0,03%, διαμορφούμενος στις 3.374 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει οριακές απώλειες της τάξεως του 0,03%, διαμορφούμενος στις 3.665 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v