Σε ευρεία πτώση οδηγεί το ”καμπανάκι” της FED

Πτωτικό είναι το ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές, αφού οι επενδυτές έδειξαν εμφανώς αποθαρρυμένοι, τόσο από τα σταθερά αμερικανικά επιτόκια, όσο και από τα σχόλια της FED για την ανάκαμψη. Πίεση στο χρηματοοικονομικό κλάδο ασκούν οι ζημιές που ανακοίνωσαν για το τρίμηνο η CSFB και η Allianz.

Με απώλειες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εμφανώς αποθαρρυμένες από την απόφαση της FED να αφήσει σταθερά στο 1,75% τα αμερικανικά επιτόκια, αλλά κυρίως με τις δυσμενείς εκτιμήσεις της για τη διάρκεια και την ένταση της ανάκαμψης.

Όπως εκτιμούν αναλυτές, πολλές μετοχές εταιριών είναι πιθανό να κινηθούν πτωτικά επηρεασμένες από την άσχημη πορεία των τίτλων, που διαπραγματεύονται στις αμερικανικές αγορές.

Πιέσεις αναμένεται να δεχτεί ο ευρύτερος χρηματοοικονομικός κλάδος, αφού τόσο η Credit Suisse, όσο και η Allianz ανακοίνωσαν ευρείες ζημιές για το β΄ τρίμηνο.

Στο -1,78% και τις 4.195 μονάδες ξεκίνησε ο δείκτης FTSE 100, στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ απώλειες κατά 2,29% εμφανίζει ο δείκτης CAC 40 στο γαλλικό χρηματιστήριο (στις 3.312 μονάδες). Εξάλλου, πτωτικά κατά 2,49% κινείται το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης, με το DAX να διαμορφώνεται στις 3.591 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v