Θετικό το κλίμα στις ευρωαγορές (update)

Ικανοποιητική η πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, μία ώρα μετά το άνοιγμα, καθώς και ο DAX ξεπέρασε την αρχική του νευρικότητα και τις εναλλαγές προσήμου, επιβεβαιώνοντας έτσι του αναλυτές που κάνουν λόγο για καθολικά ανοδική πορεία.

Καλό το κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών, μία ώρα μετά το άνοιγμα καθώς ο DAX ξεπέρασε τις εναλλαγές προσήμου που εμφάνισε στο ξεκίνημα και κινείται κατά 0,89% ανοδικά.

Σύμφωνα, άλλωστε, με τους αναλυτές, όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε ανοδική αντίδραση, όσον αφορά στην πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Το ράλι στη Wall αναμένεται να επηρεάσει θετικά τόσο τους γενικούς δείκτες και την ψυχολογία των επενδυτών, όσο και την πορεία μεμονωμένων μετοχών, όπως οι Bayerische Motoren Werke, BT Group και Nokia.

Ανοδικά αναμένεται να κινηθούν μετοχές όπως η BMW, που τα πήγε πολύ καλά χθες στη Wall καταγράφοντας κέρδη 4,1%, η CNP Assurances, η μεγαλύτερη γαλλική ασφαλιστική, καθώς ανακοίνωσε αύξηση εσόδων κατά 9,1% το εξάμηνο, αλλά και η EADS, το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό αεροναυπηγικό κονσόρτιουμ, καθώς η υπογραφή συμφωνίας ύψους 570 εκατ. ευρώ με τη Γερμανική Αεροπορία, αναμένεται να εκτοξεύσει τη μετοχή της.

Μόνο ”μελανό σημείο” στην πορεία των αγορών ενδέχεται να είναι τα νέα στοιχεία για το σκάνδαλο της WorldCom, που αφορούν σε επιπλέον ”κρυφές ζημίες” ύψους 3,3 δισ. δολαρίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v