Αισιοδοξία αλλά και επιφυλάξεις για νέα macro

Καλό το ξεκίνημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία επωφελούνται και από το χθεσινοβραδινό θετικό κλείσιμο της Wall. Ωστόσο, αναλυτές και επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί εν αναμονή της δημοσιοποίησης της μηνιαίας έκθεσης της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή οικονομία.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν οι κυριότερες ευρωαγορές τη συνεδρίαση της Πέμπτης, παραμένουν όμως οι επιφυλάξεις εν αναμονή της έκθεσης της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή οικονομί.

Λίγο μετά το άνοιγμα, κατά 1,58% κινείται ανοδικά ο CAC 40 στις 3322,24 μονάδες, ενώ και ο DAX στη Φρανκφούρτη κερδίζει περί το 2,60%, με τον FTSE 100 να συμπληρώνει την καλή εικόνα κερδίζοντας 1,70%.

Αισιόδοξοι για τη σημερινή πορεία των ευρωαγορών εμφανίζονται οι αναλυτές, ιδιαιτέρως μετά το χθεσινοβραδινό θετικό ”γύρισμα” των δεικτών στη Ν. Υόρκη, και τονίζουν ότι τώρα είναι η ”μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή κλίματος”.

Επισημαίνουν ότι κλειδιά για την πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών θα αποδειχθούν μετοχές εταιριών όπως των Pearson, France Telecom και Prudential, οι οποίες κινήθηκαν ανοδικά χθες στη Wall.

Παράλληλα, μεμονωμένες εταιρικές ειδήσεις αναμένεται να ωθήσουν τους δείκτες όπως για παράδειγμα, η BASF, που ανακοίνωσε εκτόξευση των κερδών της το β’ τρίμηνο σε 502 εκατ. ευρώ, αλλά και η Vivendi Environnement, που επίσης ανακοίνωσε αύξηση των λειτουργικών κερδών της κατά 5,2% το α’ εξάμηνο.

Ωστόσο, πτωτικά αναμένεται να κινηθεί η μετοχή της ABN Amro, μετά τα μέτρια αποτελέσματά της, παρασύροντας ίσως τον τραπεζικό κλάδο. Οι αναλυτές επισημαίνουν ότι τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στη μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για την ευρωπαϊκή οικονομία που δίνεται στη δημοσιότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v