Αρνητικά μακροοικονομικά πιέζουν τις ευρωαγορές

Τα αρνητικά μακροοικονομικά στοιχεία για την πτώση των βιομηχανικών παραγγελιών στην Γερμανία και την αναθεώρηση προς τα κάτω των εκτιμήσεων της BoE για την πορεία της βρετανικής οικονομίας ανακόπτουν την ανοδική πορεία των ευρωαγορών. Κέρδη καταγράφει το Παρίσι.

Αναστάτωση προκάλεσαν στις ευρωαγορές τα στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία και την προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων για πληθωρισμό και ΑΕΠ από την BoE, με αποτέλεσμα μόνο το Παρίσι να κινείται ανοδικά.

Συγκεκριμένα, οι βιομηχανικές παραγγελίες της Γερμανίας υποχώρησαν κατά 3,2% τον Ιούνιο, ενώ οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για πτώση 1,4%. Επιπρόσθετα, στην τριμηνιαία αναφορά της η BoE αναθεωρεί στο 2,5% τις εκτιμήσεις για το ρυθμό ανάπτυξης από το 3%, ενώ εκτιμά ότι ο πληθωρισμός δεν θα υπερβεί το όριο του 2,5%.

Σημαντικές απώλειες, που σε μερικές περιπτώσεις υπερβαίνει και το 5%, καταγράφουν οι μετοχές των Allianz, Bayer, AstraZeneca και Lloyds. Η Bayer υποχωρεί κατά 5,6%, καθώς η Merrill Lynch αλλά και η Credit Suisse First Boston αναθεώρησαν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις τους για τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας το 2002, 2003 και 2004. Μάλιστα η CSFB μείωσε την τιμή στόχο της εταιρίας στα 26 από τα 38 ευρώ.

Αντίθετα, ανοδικές τάσεις συνεχίζουν να καταγράφουν οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου, ύστερα από την ανακοίνωση των θετικών αποτελεσμάτων της Cisco για το τέταρτο τρίμηνο.

Κέρδη κατά 4,6% καταγράφουν οι μετοχές της Ericsson, ενώ ακολουθούν η Nokia με 2,9% και η Alcatel με 2,7%. Σημαντική άνοδο παρουσιάζει και ο τίτλος της Adidas-Salomon, καθώς τα κέρδη υπερέβησαν τις προβλέψεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v