Νέες απώλειες- μαμούθ για Παρίσι και Φρανκφούρτη

Νέες σημαντικές απώλειες κατέγραψαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας οι κυριότεροι ευρωπαϊκοί δείκτες, αποθαρρυμένοι από την πτωτική πορεία της Wall Street. Στο –5% κινείται ο DAX, με τον τραπεζικό τομέα σε ρόλο ”βαριδιού”.

Εκτεταμένες απώλειες κατέγραψαν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ακολουθώντας την τάση των αμερικανικών, τα οποία δεν κατάφεραν να ανατρέψουν τις τάσεις της Παρασκευής και φαίνεται, όπως εκτιμούν αναλυτές, να οδηγούν ολοταχώς προς το λεγόμενο double dip.

Με απώλειες της τάξης του 1,94% έκλεισε τη συνεδρίαση ο δείκτης FTSE 100, κάτω από το φράγμα των 4.000 μονάδων, στις 3.996. Τα θετικά αποτελέσματα της HSBC δεν βοήθησαν, ενώ λιγότερες από 10 ήταν οι μετοχές που απόλαυσαν θετικό πρόσημο.

Με μειωμένη αξία κατά 4,01 ποσοστιαίες μονάδες, στις 3.115 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο CAC 40, ενώ ισχνός παρατηρείται ο όγκος συναλλαγών. Όπως επισημαίνουν αναλυτές, οι τοποθετήσεις των επενδυτών μειώθηκαν σε όλους σχεδόν τους χρηματιστηριακούς κλάδους.

Απώλειες- μαμούθ που αγγίζουν το 5,5% καταγράφει αυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης DAX (στις 3.340 μονάδες), χωρίς τα θετικά νέα από το δείκτη τάσεων στην παροχή υπηρεσιών να παρέχουν ασφάλεια στους επενδυτές. Σημαντικά χαμηλότερα κινείται ο τραπεζικός κλάδος, με τις μετοχές των HVB και Deutsche Bank να αποτελούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v