Σε βαθύ κόκκινο η Ευρώπη

Πτωτικά έκλεισαν τη συνεδρίαση οι μεγάλες ευρωαγορές κυρίως λόγω των αρνητικών οικονομικών αποτελεσμάτων και νέων από τις εταιρίες, αλλά και την ανακοίνωση του PMI που κινήθηκε πτωτικά για τον Ιούλιο, εντείνοντας την ”εσωστρέφεια” των επενδυτών.

Σε αρνητικό έδαφος ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, λόγω των δυσάρεστων εταιρικών νέων αλλά και της πτώσης του PMI, στο 56,1 τον Ιούλιο, από 56,8 τον προηγούμενο μήνα.

Τα νέα για τα αμετάβλητα επιτόκια, ήταν εν πολλοίς αναμενόμενα και είχαν προεξοφληθεί από την αγορά έτσι δεν επηρέασαν ουσιαστικά τις συνεδριάσεις.

Τα αποτελέσματα της Shell απογοήτευσαν τους επενδυτές και συμπαρέσυραν στο κόκκινο τις δεικτοβαρείς εταιρίες του πετρελαϊκού κλάδου, πιέζοντας παράλληλα τους δείκτες.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν και οι τραπεζικοί τίτλοι με αιχμή τις Royal Bank of Scotland και τη Barclays, ενώ και πτωτικά κινήθηκαν και οι ασφαλιστικές μετοχές, πρωτοστατούντος της Allianz.

Στις 4044,5 μονάδες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση ο FTSE 100 υποχωρώντας κατά 4,75%, ενώ στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 υποχώρησε κατά 5,11%, διαμορφούμενος στις 3.240,71 μονάδες.

Στην Φρανκφούρτη ο DAX καταγράφει απώλειες της τάξεως του 3,36%, διαμορφούμενος στις 3.575 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v