Με μικτά πρόσημα άνοιξαν οι ευρωαγορές

Με κέρδη κινούνται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης Λονδίνο και Παρίσι, με έναυσμα την χθεσινή άνοδο των δεικτών της Wall αλλά και εν αναμονή των εταιρικών ανακοινώσεων για οικονομικά αποτελέσματα εξαμήνου. Σε μικρές απώλειες οδηγεί το DAX η προειδοποίηση της Volkswagen.

Με θετικά πρόσημα άνοιξαν Λονδίνο και Παρίσι, λόγω κυρίως του ανοδικού ράλι των βασικών δεικτών της Wall και ιδιαίτερα του S&P, ο οποίος για τις 4 τελευταίες ημέρες κατέγραψε τα ισχυρότερα κέρδη του από τα 1974, ενώ με απώλειες ξεκίνησε τη συνεδρίαση ο δείκτης DAX, δεχόμενος πιέσεις από την προς τα κάτω αναπροσαρμογή των προβλέψεων για κέρδη της Volkswagen.

Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν με αισιοδοξία τα οικονομικά αποτελέσματα α΄ εξαμήνου της British American Tobacco, η οποία αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση της κερδοφορίας της.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν πως αγοραστικό ενδιαφέρον θα υπάρξει και για τους τίτλους της Michelin, η οποία προβλέπεται να ανακοινώσει αύξηση των κερδών της για το α΄ εξάμηνο, ενώ οι μετοχές των Air Liquide και Carphone Warehouse θεωρείται πως θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Στο 4,63% και τις 4.202 μονάδες βρίσκεται ο FTSE 100, ενώ κέρδη της τάξεως του 1,35% καταγράφει ο CAC 40, o οποίος διαμορφώνεται στις 3.441 μονάδες.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης καταγράφει απώλειες της τάξεως του 0,68%, ευρισκόμενος στην περιοχή των 3.833 μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v