Σε φάση ”σύγχυσης” οι ευρωαγορές

Χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι ευρωπαϊκές αγορές, για να ”γυρίσουν” δέκα λεπτά αργότερα σε αρνητικό έδαφος (με τον DAX να καταγράφει τις μεγαλύτερες διακυμάνσεις), και τους αναλυτές να θεωρούν δεδομένη την πτωτική φορά του τεχνολογικού -κυρίως- κλάδου.

Μικτή τάση στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές, οι οποίες φαίνεται να κινούνται χωρίς σαφή κατεύθυνση και τελώντας σε φάση ”σύγχυσης”. Το υποτονικό κλίμα επιβεβαιώθηκε μετά δέκα λεπτά όταν όλοι οι δείκτες ”γύρισαν” καθοδικά

Λίγο μετά το άνοιγμα, κινούνταν κατά 0,12% ανοδικά ο DAX στις 3524,57 μονάδες, για να ”γυρίσει” αμέσως στο -0,20%, ενώ πτωτική πορεία κατά 0,73% ακολουθεί το Παρίσι και κατά 0,61% το Λονδίνο.

Άλλωστε, και οι Ευρωπαίοι αναλυτές δεν εμφανίζονται πολύ αισιόδοξοι όσον αφορά στην πορεία των ερυωαγορών κατά την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, μετά και τη χθεσινή υποχώρηση του Nasdaq, τονίζοντας ότι ο κλάδος τεχνολογίας θα κινηθεί κατά πάσα πιθανότητα καθοδικά.

Οδηγοί στην πτωτική τάση αναμένεται να είναι μετοχές εταιριών όπως των Ericsson και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών εταιριών κινητής τηλεφωνίας, καθώς σύμφωνα με τους αναλυτές, ύστερα από την ανακοίνωση της Fujitsu ότι περιορίζει στο ήμισυ τις προβλέψεις της για την πορεία του κλάδου κινητής και περιφερειακών τεχνολογίας όσον αφορά στο τρέχον έτος.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν και οι μετοχές των πετρελαϊκών εταιριών, με αιχμή την BP, ακολουθώντας και τις τιμές πετρελαίου οι οποίες υποχώρησαν τις μεταμεσονύκτιες ώρες στη Ν. Υόρκη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v