Τηλεπικοινωνίες, τράπεζες ωθούν την Ευρώπη

Διευρύνονται τα κέρδη των ευρωαγορών λόγω των θετικών επιχειρηματικών νέων από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες (ΒΤ, France Telecom), αλλά και την άνοδο των τραπεζικών τίτλων, με τον DAX, ωστόσο, να υποχωρεί μετά την ανακοίνωση της πτώσης του δείκτη Ifo.

Διευρύνονται τα κέρδη που καταγράφουν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με έναυσμα τα σημαντικά κέρδη που κατέγραψε η Wall στην χθεσινή συνεδρίαση αλλά και τα θετικά εταιρικά νέα, κυρίως των τηλεπικοινωνιακών (πλην Group 3G). Ωστόσο, ο γερμανικός δείκτης υποχωρεί επηρεασμένος από την πτώση του Ifo Ιουλίου.

Στις 3.925 μονάδες κινείται ο δείκτης FTSE 100, ενισχυμένος κατά 3,94%, ενώ ανοδικά κατά 4,54% κινείται και στο Παρίσι ο CAC 40, ενώ στη Γερμανία η πτώση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος (IFO) στο 89,5 αλλά και η ανακοίνωση του παγώματος των δραστηριοτήτων του τηλεπικοινωνιακού Group 3G πιέζουν το δείκτη DAX στο -0,37%.

Η αύξηση της κερδοφορίας της British Telecom αλλά και η προσδοκία της μείωσης του χρέους της France Telecom, λόγω της επικείμενης πώλησης της θυγατρικής της TDF, αποτελούν τις δύο ειδήσεις που κυρίως ωθούν τις αγορές.

Ανοδικά κινούνται και οι τραπεζικοί τίτλοι, με αιχμή την Abbey National, λόγω των οικονομικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε, αλλά και την Barclays.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v