Εταιρικά ”πυρά” πλήττουν τις ευρωαγορές

Σε αναστροφή του κλίματος για τις ευρωαγορές οδηγεί το μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων από αμερικανικούς κολοσσούς των φαρμάκων (Bristol Myers), της τεχνολογίας (Lucent) και της τηλεπικοινωνίας (AT&T).

Δύσκολο φαίνεται για τις ευρωαγορές να καταφέρουν να διατηρήσουν τις πρωινές ανοδικές τους τάσεις, αφού την τελευταία ώρα ανακοινώθηκε πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων από κολοσσούς της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιών.

Το πρόσημο μπροστά από FTSE, CAC και DAX αλλάζει σε αρνητικό, χωρίς τα- μέχρι πρότεινος- ανοδικά futures της Wall Street, να είναι σε θέση να εξασφαλίσουν το τέλος της αναζήτησης πυθμένα για τις ταλαιπωρημένες αμερικανικές αγορές.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,54%, στο επίπεδο των 3.874 μονάδων, με τις μετοχές του χρηματοοικονομικού τομέα να επηρεάζονται τελικά από την προειδοποίηση για τα κέρδη που κοινοποίησε η Fortis.

Στο κλίμα των προηγούμενων ημερών μοιάζει να επιστρέφει το γαλλικό χρηματιστήριο, κατά τις οποίες κατέγραψε απώλειες περίπου 10%. Στο -0,51% και τις 3.133 μονάδες βρίσκεται αυτή την ώρα ο δείκτης CAC 40, ενώ άσχημη επίδραση ασκούν τα δυσμενή αποτελέσματα της αμερικανικής Lucent.

Πτωτικά κινείται αυτή την ώρα και η γερμανική αγορά, με τον DAX να χάνει το 0,57% της αξίας του στις 3.670 μονάδες. Πιέσεις ασκούνται στον κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών που ακολούθησαν την κοινοποίηση εξαιρετικά δυσμενών αποτελεσμάτων της Bristol Myers για το β΄ τρίμηνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v