”Πιέσεις” από τα εταιρικά νέα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος με το ξεκίνημα οι ευρωαγορές, επηρεάζονται αρνητικά από την αδυναμία της Wall να εκμεταλλευτεί τα καλά χθεσινά εταιρικά νέα, ενώ ρυθμιστές της τάσης αποδεικνύονται οι προβλέψεις των Microsoft - Ericsson.

Πιέσεις στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές, οι οποίες αδυνατούν να ”κρατήσουν” τη χθεσινή καλή εικόνα τους και επηρεάζονται από τη Wall και τα όχι και τόσο αισιόδοξα εταιρικά νέα.

Λίγο μετά το άνοιγμα, σημαντικές απώλειες της τάξης του 2,08% καταγράφει ο γαλλικός CAC 40 πέριξ των 3440,56 μονάδων, ενώ και ο DAX περιορίζεται κατά 1,54% στις 4029,00 μονάδες. Ανάλογη και η πορεί του λονδρέζικου FTSE 100 ο οποίος υποχωρεί κατά 1,66%.

Η αδυναμία της Wall, να εκμεταλλευτεί τα καλά εταιρικά νέα προερχόμενα από τις IBM, DaimlerChrysler, Phillip Morris, σε συνδυασμό με τις επιφυλακτικές προβλέψεις των Ericsson – Microsoft όσον αφορά στις πωλήσεις και τα κέρδη του β’ τριμήνου, αναμένεται να ”πιέσουν” τις ευρωαγορές.

Όπως υποστηρίζουν και οι αναλυτές, παρά τη χθεσινή δυναμική και τη διάθεση αυτονόμησης που επέδειξαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, δεν μπορούν να μην επηρεαστούν από την πτωτική τάση των δεικτών στη Wall, και τις αναθεωρημένες προς τα κάτω προβλέψεις κορυφαίων τεχνολογικών εταιριών όπως οι Microsoft (που έκανε λόγο για χαμηλότερα κέρδη) και Ericsson (η οποία περιόρισε τις εκτιμήσεις τις για το ύψος των πωλήσεών της το 2003.

Την αναμενόμενη –τουλάχιστον στο ξεκίνημα- διόρθωση προβλέπεται ότι θα οδηγήσουν οι τεχνολογικές μετοχές, όπως των Ericsson, Cap Gemini, SAP, ενώ αντίθετα με το πτωτικό ρεύμα αναμένεται να κινηθούν οι Nokia, Vivendi, αλλά και οι τραπεζικοί τίτλοι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v