Εταιρικά νέα βοηθούν τις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος γύρισαν οι ευρωαγορές περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων, στηριζόμενες σε επιμέρους εταιρικές ειδήσεις. Ώθηση, στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών δίνει η ASML Holding, μετά την ανακοίνωσή για βελτιωμένα μεγέθη β’ εξαμήνου.

Σε επιμέρους εταιρικές ειδήσεις, και προβλέψεις για καλά αποτελέσματα, στηρίζουν οι ευρωαγορές το θετικό ”γύρισμά” τους, μία ώρα μετά την έναρξη των συνεδριάσεων. Μοχλός στην άνοδο, η ανακοίνωση της δεύτερης μεγαλύτερες εταιρίας ημιαγωγών, ASML Holding, ότι αναμένει βελτιωμένα μεγέθη β’ εξαμήνου.

Συγκεκριμένα, η εταιρία, η μετοχή της οποίας κερδίζει περί το 4,3%, ανακοίνωσε ότι παρά τις πιέσεις που έχει δεχθεί η μετοχή της και ολόκληρος ο κλάδος τεχνολογίας το α’ εξάμηνο, αναμένει ”βελτιωμένα μεγέθη β’ εξαμήνου” καθώς θεωρεί δεδομένη ”την αλλαγή ψυχολογίας όσον αφορά στις πωλήσεις τηλεπικοινωνιακού υλικού”.

Ανοδικά κινείται, ύστερα από αρκετές ημέρες, και ο δείκτης Dow Jones Stoxx 50, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως του 1,8% και διαμορφώνεται στις 2705.85 μονάδες.

Αναλυτές δηλώνουν χαρακτηριστικά για τη σημερινή πορεία των ευρωαγορών ”καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα ξεπεράσουμε την κρίση, οι αγορές στηρίζονται από όπου μπορούν για να στηριχθούν στα πόδια τους”.

Ανοδικά, κινούνται η ασφαλιστική Aviva, και η Barclays, κατά 5,1% και 2,8% αντίστοιχα, καθώς η ανακοίνωση νέων πακέτων και προγραμμάτων, φαίνεται να ικανοποιεί τους επενδυτές.

Κατά 2,2% κινείται ανοδικά και η Sanofi-Synthelabo, με τους αναλυτές να ευελπιστούν ότι θα καταφέρει να ”παρασύρει ανοδικά” ολόκληρο τον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας που πιέστηκε τις τελευταίες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v