Προσπάθειες αντίδρασης με ”στήριγμα” τη Wall

Με θετικό στοιχείο το ”γύρισμα” της Wall σε θετικό έδαφος, οι ευρωαγορές ξεκίνησαν την ημέρα με έντονη τη διάθεση να ανατρέψουν το αρνητικό κλίμα. Αρωγοί στην προσπάθεια, εταιρίες που αναμένεται να ανακοινώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα εξαμήνου.

Προσπάθειες να ανατρέψουν το έντονα αρνητικό κλίμα καταβάλλουν με το άνοιγμα οι γενικοί δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, έχοντας ως ”στήριγμα” τη χθεσινή αντίδραση της Wall.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX αντιδρά ανοδικά κατά 2,21% στις 3999,04 μονάδες, ενώ ανάλογη είναι και η πορεία του γαλλικού CAC 40, ο οποίος κερδίζει περί το 2,63% πέριξ των 3411,21 μονάδων. Ακολουθεί ο λονδρέζικος FTSE 100 που βρίσκεται στο +1,64%.

Μικτά συναισθήματα επικρατούν στις τάξεις των αναλυτών όσον αφορά στην πορεία των ευρωαγορών σήμερα, καθώς ενώ οι περισσότεροι εμφανίζονται επιφυλακτικοί ως προς την πορεία των δεικτών, αρκετοί όμως υποστηρίζουν ότι οι ευρωπαϊκές αγορές θα αναρριχηθούν λίγο υψηλότερα, στηριζόμενες στην αντίδραση της τελευταίας στιγμής της Wall χθες.

Οι πιο αισιόδοξοι, τονίζουν ότι οι ευρωαγορές θα αντιδράσουν από τα ”χαμηλά” 5,5 ετών που κατέγραψαν χθες, με αιχμή μετοχές όπως οι Vivendi, Deutsche Telekom, Royal Philips Electronics, οι οποίες παρά τη ”βουτιά” που κατέγραψαν χθες στην Ευρώπη, τα πήγαν καλύτερα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Θετικά αναμένεται να διαπραγματευθούν και μετοχές εταιριών, οι οποίες αναμένεται να ανακοινώσουν αποτελέσματα εξαμήνου εντός της τρέχουσας –ή την επόμενη- εβδομάδα, όπως οι DaimlerChrysler, Tele2 AB και Alstom, η οποία ήδη ανακοίνωσε αυξημένες παραγγελίες κατά 11% το β’ τρίμηνο.

Πτωτικά, ωστόσο, αναμένεται να κινηθούν η Allianz, τα χρέη της οποίας στην Αμερική προσεγγίζουν τα 700 εκατ. ευρώ, αλλά και η SAP Systems, οι προβλέψεις για τα κέρδη της οποίας δεν ικανοποιούν τις αγορές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v