Αναζητούν κατεύθυνση οι ευρωπαϊκές αγορές

Μικτή η εικόνα των ευρωπαϊκών αγορών το πρωί της Δευτέρας, με τους δείκτες να εναλλάσσουν συνεχώς πρόσημα. Σταθερότερος έως τώρα, ο γαλλικός CAC που δείχνει να αντιστέκεται στο γενικότερο κλίμα απαξίωσης, ενώ πιέσεις στο γερμανικό δείκτη προκαλεί η φημολογία για τη Deutsche Telekom.

Να αναζητούν κατεύθυνση μοιάζουν οι ευρωπαϊκές αγορές το πρωί της Δευτέρας, εναλλάσσοντας συνεχώς πρόσημα, με σταθερότερο μέχρι στιγμής το γαλλικό CAC, ο οποίος δείχνει τάσεις αντίδρασης.

Πιέσεις προκαλούνται στον DAX της Φρανκφούρτης, λόγω της γενικευμένης φημολογίας για αλλαγή ηγεσίας στη Deutsche Telekom από την ίδια την κυβέρνηση, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως, και ”ρίχνει” τη μετοχή κατά 0,34%. Παράλληλα, πτωτικά κατά 0,02% κινείται και η μετοχή της Deutsche Bank, ύστερα από αρνητικές συστάσεις διεθνών οίκων.

Ανθεκτικότερη αποδεικνύεται η μετοχή της Nokia, η οποία κινείται ανοδικά, ενόψει των ανακοινώσεών της για τα αποτελέσματα β’ τριμήνου εντός της εβδομάδας, τα οποία αναμένεται να είναι καλύτερα των αρχικών προβλέψεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v