Βαρύ το κλίμα για τις ευρωαγορές από το άνοιγμα

Με σημαντικές απώλειες ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, έντονα επηρεασμένες από την υποχώρηση του δείκτη S&P σε επίπεδα του ’97, με τους κλάδους τεχνολογίας και φαρμακοβιομηχανιών να οδηγούν την πτώση.

Σημαντική υποχώρηση από το ξεκίνημα για τις ευρωπαϊκές αγορές, το κλίμα στις οποίες έχει βαρύνει λόγω της βουτιάς του S&P, με τις τεχνολογίες να οδηγούν την πτώση.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γαλλικός CAC 40 δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις υποχωρώντας κατά 2,15% και προσεγγίζοντας τις 3563,57 μονάδες (ύστερα και από την επιφυλακτική στάση διεθνών οίκων για τις γαλλικές τράπεζες), ενώ και ο γερμανικός DAX χάνει 1,42% στις 4130,18 μονάδες. Τις μικρότερες απώλειες καταγράφει ο λονδρέζικος FTSE 100 υποχωρώντας κατά 0,86% πέριξ των 4382,20 μονάδων.

Βαρύ αναμένεται το κλίμα στις ευρωαγορές την Πέμπτη, καθώς η υποχώρηση του δείκτη S&P σε επίπεδα του 1997, μετά τη διαγραφή ευρωπαϊκών μετοχών, επηρεάζει αρνητικά τους επενδυτές, ενώ οι συστάσεις διεθνών οίκων όπως η Goldman Sachs για τις γαλλικές τράπεζες συνθέτουν το αρνητικό σκηνικό.

Αιχμή στη διαφαινόμενη πτώση αναμένεται να αποτελέσουν μετοχές όπως οι Nokia, Royal Philips Electronics, οι οποίες υποχώρησαν έντονα και χθες στη Wall, ενώ ανάλογη πορεία διαγράφεται και για τη Deutsche Bank, η οποία θα αναγκαστεί να δαπανήσει αρκετά χρήματα για να καλύψει δάνειο που είχε χορηγήσει στη WorldCom.

Πτωτικά αναμένεται να κινηθούν για δεύτερη συνεχή ημέρα και οι μετοχές του κλάδου των φαρμακοβιομηχανιών, οι οποίες φαίνεται να ακολουθούν την πορεία του αντίστοιχου αμερικανικού κλάδου, ο οποίος υποχωρεί εδώ και ένα μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v