Πτωτικά κινούνται οι ευρωαγορές

Προς τα κάτω βρήκαν τελικά την κατεύθυνσή τους οι ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από πολλές ταλαντεύσεις, καθώς επέδρασε ως καταλύτης η ανακοίνωση της πτώσης της βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία το Μάιο κατά 1,3%.

Έντονα πτωτικές τάσεις έχουν αρχίσει να διαγράφονται στις ευρωπαϊκές αγορές, λίγο μετά από την ανακοίνωση της υποχώρησης του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στη Γερμανία το Μάιο κατά 1,3%.

Σημαντικές απώλειες καταγράφουν πλέον οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, με τις πιέσεις να είναι πιο ισχυρές στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Στο 3,5% διευρύνει τις απώλειές της η Siemens, ύστερα από εκτιμήσεις της Lehman Brothers για πτώση των κερδών της μονάδας ενεργειακού εξοπλισμού κατά το ήμισυ, το 2004.

Πτώση κατά 8,2% σημειώνει και ο τίτλος της γαλλικής Sodexho Alliances, καθώς η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία catering παγκοσμίως περιέκοψε τις εκτιμήσεις της για τις πωλήσεις του έτους στο 2%, από το 3%.

Αντίθετα, εντυπωσιακά κέρδη καταγράφει ο τίτλος της ιρλανδικής φαρμακοβιομηχανίας Elan στο Λονδίνο κατά 22%, ύστερα από την ανακοίνωση παραίτησης των CEO και αντιπροέδρου της εταιρίας.

Οριακά κέρδη καταγράφει και ο τίτλος της Vivendi Universal, ύστερα από την ανακοίνωση χορήγησης δανείου ύψους 1 δισ. ευρώ από τις πέντε κύριες τράπεζες-πιστωτές της.

Ανοδικά κινείται και η μετοχή της LVMH, ύστερα από την ανακοίνωση συμφωνίας εξαγοράς του 15,9% του ιταλικού οίκου μόδας Fendi, από τη Franca Fendi Formilli, αυξάνοντας έτσι το μερίδιο συμμετοχής της στο 66,9%.

Πτωτικές τάσεις ακολουθούν στη γερμανική αγορά και οι μετοχές των τεχνολογικών Infineon Technologies και Epcos, καθώς επίσης και η αεροπορική Lufthansa.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v