Με υποχώρηση ξεκίνησαν την εβδομάδα οι ευρωαγορές

Δεν κράτησαν για πολύ τα χαμόγελα -που προκάλεσε η άνοδος της Παρασκευής- για τις ευρωαγορές, οι οποίες υποχωρούν νευρικά στο άνοιγμα της εβδομάδας, επηρεασμένες σύμφωνα με τους αναλυτές, από φήμες για νέες λογιστικές παρατυπίες κορυφαίων εταιριών.

Με πτώση ξεκίνησαν την εβδομάδα οι βασικοί δείκτες των κυριότερων ευρωπαϊκών αγορών, που δεν μπόρεσαν να ”κρατήσουν” την καλή πορεία της Παρασκευής, επηρεασμένοι σύμφωνα με τις αναλύσεις, από φήμες για νέες λογιστικές παρατυπίες μεγάλων εταιριών. Ωστόσο, οι αναλύτες κάνουν λόγο για ”εναλλαγές προσήμων” στη συνέχεια της ημέρας.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 1,59% και πλησιάζει τις 4411,95 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 χάνει περί το 0,91% προσεγγίζοντας τις 3828,06 μονάδες. Το κλίμα ακολουθεί και ο λονδρέζικος FTSE 100 που υποχωρεί κατά 0,80%.

Νευρική πορεία βλέπουν οι αναλυτές για τις ευρωαγορές καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς τη θετική έκπληξη της Παρασκευής, τη χαρακτηρίζουν ως ”ξέσπασμα των υπερπουλημένων” όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν αγορών.

Σύμφωνα με τους ίδιους αρνητικά θα επιδράσει το δημοσίευμα της Wall Street Journal Europe, ότι η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Merck & Co θα τεθεί ενδεχομένως υπό τον έλεγχο της SEC για τυχόν λογιστικές παρατυπίες, επηρεάζοντας την εμπιστοσύνη επενδυτών και αναλυτών.

Το γεγονός αυτό, τονίζουν οι αναλυτές, θα επηρεάσει αναπόφευκτα την πορεία των αγορών που στην προσπάθειά τους να ανακάμψουν βρίσκουν συνεχώς ”πρόσκομμα τις κάθε λογής λογιστικές απάτες”.

Καθοδικά αναμένεται να κινηθούν τα futures στη γαλλική αγορά, επηρεάζοντας το δείκτη CAC 40, ενώ επιφυλακτικοί είναι οι αναλυτές και για την πορεία των άλλων ευρωπαϊκών δεικτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v