Χαμόγελα στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές

Ανοδική ώθηση φαίνεται να δίνει στις ευρωαγορές το θετικό -τελικά- κλείσιμο της Wall το βράδυ της Τετάρτης, ενώ μετοχές που υποχωρούσαν έντονα τις προηγούμενες ημέρες όπως οι Vivendi, Ericsson, ανακάμπτουν σημαντικά.

Ανοδικά ξεκίνησαν τις συνεδριάσεις της Πέμπτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, θετική ώθηση στα οποία δίνει αφενός το ανοδικό κλείσιμο της Wall και η καλή πορεία μετοχών κλειδιών όπως της Vivendi.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι κερδίζει περί το 2,10% και κυμαίνεται στις 3699,49 μονάδες, ενώ και στη Φρανκφούρτη ο DAX ενισχύεται κατά 1,97% στις 4219,68 μονάδες. Ανάλογη και η πορεία του FTSE 100 που ενισχύεται κατά 1,25%.

Το τελικά ανοδικό κλείσιμο της Wall και η βραχυπρόθεσμη σταθερότητα που προσφέρει –κατά τους αναλυτές- η απουσία σημερινής συνεδρίασης στη Νέα Υόρκη λόγω της αμερικανικής αργίας της 4ης Ιουλίου, ”αφήνει πιο ελεύθερες τις ευρωαγορές” να διαμορφώσουν τάση ανάλογα με τις δικές τους ειδήσεις.

Οι αναλυτές κάνουν λόγο για ανοδική πορεία λόγω μεμονωμένων μετοχών όπως η Vivendi, που αναμένεται να κερδίσει το χαμένο έδαφος των τελευταίων ημερών και λόγω της αντικατάστασης του CEO, αλλά και οι Credit Lyonnais και Credit Agricole, οι οποίες φέρεται να βρίσκονται σε συνομιλίες για σύναψη στρατηγικής συνεργασίας.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις το ”ράλι της τελευταίας στιγμής στη Wall θα βοηθήσει τους ευρωπαϊκούς δείκτες να πάρουν κεφάλι”, με τη βοήθεια μάλιστα τεχνολογικών μετοχών που υποχωρούσαν τις τελευταίες ημέρες όπως οι SAP, Royal Philips Electronics, ADR, Ericsson.

Παράλληλα, οι αναμενόμενες ειδήσεις από πλευράς ΕΚΤ που προβλέπεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, δεν θα επηρεάσουν μεν την πορεία των σημερινών συνεδριάσεων, ωστόσο οι αναλυτές εστιάζουν το ενδιαφέρον σε πιθανές δηλώσεις στελεχών της τράπεζας για τη χρονική περίοδο που η ΕΚΤ θα επιλέξει να αλλάξει τη νομισματική της πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v