Σε χαμηλό 3,5 ετών το Παρίσι

Την πτωτική τους πορεία συνέχισαν και σήμερα οι ευρωαγορές, παρακολουθώντας την άσχημη εξέλιξη στη συνεδρίαση της Wall Street. Σημαντικές οι πιέσεις στο Λονδίνο, αλλά και στο Παρίσι, όπου Vivendi και Alcatel ανησυχούν τους επενδυτές για το κατά πόσον είναι ικανές να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν για μία ακόμη ημέρα οι βασικοί δείκτες των ευρωαγορών, εν μέσω της άσχημης τροπής που παίρνει αυτή την ώρα η συνεδρίαση στη Wall Street. Η αναμενόμενη για την Πέμπτη ανακοίνωση από ΕΚΤ και Bank of England για τη διατήρηση των επιτοκίων στα ίδια επίπεδα, δεν εκτιμάται ότι θα μεταστρέψει το δυσμενές κλίμα.

Στο χαμηλότερο σημείο της ημέρας, στις 4.392 μονάδες ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100, έχοντας χάσει το 3,39% της αξίας του, με αιχμή της πτώσης τα blue chips. Την πιθανότητα να προσεγγίσει το χαμηλό της πενταετίας αναγνωρίζουν τώρα οι αναλυτές.

Στο χρηματιστήριο του Παρισιού, ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε απώλειες της τάξης του 3,01% και έκλεισε στις 3.623 μονάδες, σε χαμηλό 3,5 ετών, καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για τη δυνατότητα των Vivendi Universal και Alcatel, να αποπληρώσουν τα χρέη τους.

Στις 4.154 μονάδες και το -0,98% βρίσκεται αυτή την ώρα ο γερμανικός δείκτης, με τον κλάδο της τεχνολογίας να δέχεται σημαντικότατες πιέσεις. Κατά 6,5% υποχωρεί ο δείκτης NEMAX 50.

Εξάλλου, στο μακροοικονομικό επίπεδο, αμετάβλητος παρέμεινε για το Μάιο ο δείκτης τιμών παραγωγού της Ευρωζώνης, ενώ αυξημένος στο 52,9 ανακοινώθηκε για τον Ιούνιο ο δείκτης υπηρεσιών PMI, από 52,1 τον προηγούμενο μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v