Αρνητικό ξεκίνημα λόγω κινητής τηλεφωνίας

Αρνητικό το ξεκίνημα της εβδομάδας γις τις ευρωαγορές, οι οποίες παρά το γεγονός ότι επέδειξαν ”πυγμή” έναντι των νέων λογιστικών σκανδάλων της Xerox την Παρασκευή, ξεκίνησαν με πτώση, με την τάση να διαμορφώνουν οι μετοχές κινητής τηλεφωνίας, το μέλλον των οποίων προβλέπεται τουλάχιστον δύσκολο.

Τα καλά μακροοικονομικά νέα, που ”έσωσαν” τις ευρωαγορές την Παρασκευή, φαίνεται να μπορούν να διατηρήσουν την ανοδική τάση για το ξεκίνημα της νέας εβομάδας, οπότε με αιχμή τις αρνητικές προβλέψεις για τις μετοχές κινητής τηλεφωνίας, οι αγορές υποχωρούν.

Λίγο μετά το άνοιγμα, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,55% στις 4358,53 μονάδες, ενώ και ο CAC 40 στη Γαλλία χάνει 0,51% πέριξ των 3878,11 μονάδων. Και ο λονδρέζικος FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,29% πλησιάζοντας τις 4642,90 μονάδες.

Συγκρατημένοι οι αναλυτές στην έναρξη της χρηματιστηριακής εβδομάδας, καθώς η καχεξία που προκάλεσε στη Wall η υπόθεση Xerox, μπορεί να μην επηρέασε την Παρασκευή τις ευρωαγορές, ωστόσο καθιστά επιφυλακτικούς τους επενδυτές οι οποίοι δεν προχωρούν σε νέες τοποθετήσεις και παραμένουν συγκρατημένοι.

Παράλληλα, οι αναλυτές τονίζουν ότι την τάση στις αγορές σήμερα θα δώσουν οι μετοχές της Siemens –που αναμένεται να ακολουθήσει πτωτική πορεία μετά τις προβλέψεις του προέδρου της, Χαινρίχ φον Πίτερ για δύσκολη πορεία των εταιριών κινητής- αλλά και των STMicroelectronics και Nokia, κυρίως λόγω της τάσης υποχώρησης που εμφάνισαν στη Wall την περασμένη Παρασκευή.

Οι αναλύσεις συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι ο πιο πιεσμένος κλάδος κατά τις συνεδριάσεις της Δευτέρας, θα είναι αυτός της κινητής τηλεφωνίας, λόγω των εκτιμήσεων που διατύπωσε η γερμανική Handelsblatt, σύμφωνα με τις οποίες δεν αναμένει η ζήτηση στον τομέα κινητής τηλεφωνίας να ανακάμψει για τους επόμενους 18 μήνες τουλάχιστον -άποψη με την οποία συμφωνήσε και ο CEO της Siemens σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v