Κρατήθηκαν στο ”συν” οι ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κράτηθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές, παρά το αρνητικό γύρισμα της Wall Street, λίγο μετά το άνοιγμα. Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε κατά κύριο λόγο ο κλάδος της τεχνολογίας, ο οποίος προσέφερε ευκαιρίες για αγορές.

Σε θετικό έδαφος ολοκλήρωσαν την ημέρα οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, αν και η υποχώρηση των αμερικανικών δεικτών, μετά το άνοιγμα της Wall Street, στέρησε αρκετά από τα κέρδη τους. Το ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι κλάδοι της τεχνολογίας και των ασφαλειών.

Με υποχώρηση από τα υψηλά που κατέγραφε νωρίτερα ολοκλήρωσε την ημέρα ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, στο επίπεδο των 4.540 μονάδων (+0,21%). Το ”κυνήγι” ευκαιριών και την κάλυψη θέσεων short έκριναν οι αναλυτές, ως αιτίες για την άνοδο νωρίτερα. ”Το πρόβλημα”, επισημαίνουν οι αναλυτές, είναι ”ότι δεν φαίνονται στον ορίζοντα εταιρικά νέα ικανά να ανεβάσουν την αγορά”.

Στις 3.742 μονάδες έκλεισε το χρηματιστήριο του Παρισιού εμφανίζοντας κέρδη της τάξης του 1,13%, με τη μετοχή της STMicroelectronics να κερδίζει 7,5%. Αντίθετα, η μετοχή της France Telecom έχασε περίπου το 7% της αξίας της, εν μέσω των γνωστών ανησυχιών για το ύψος του χρέους της.

Στο +1,84% και τις 4.174 μονάδες κινείται τώρα ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη, με τον κλάδο της τεχνολογίας να κινείται ανοδικά και τη μετοχή της Infineon υψηλότερα κατά 4,5%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v