Σημαντικά κέρδη για τις ευρωαγορές

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες και τα κέρδη των εταιριών media ήταν οι κλάδοι που οδήγησαν κατά κύριο λόγο σε μεγάλα κέρδη τους δείκτες των ευρωπαϊκών αγορών, ύστερα και από τη δυναμική έναρξη της συνεδρίασης στη Wall Street.

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι ευρωαγορές, κατορθώνοντας να ανακτήσουν μέρος των απωλειών των προηγούμενων συνεδριάσεων, εξαιτίας της ανόδου των εταιριών media και κατασκευής αυτοκινήτων.

Με άνοδο 11,8% έκλεισε η μετοχή της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρίας media παγκοσμίως, Vivendi Universal, αφού ωστόσο τη Δευτέρα είχε υποχωρήσει κατά 23% στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, παρά την απόφασή της να πουλήσει μέρος της ενεργειακής μονάδας για να περικόψει τα χρέη της.

Κέρδη 4,2% σημείωσε και η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας DaimlerChrysler, καθώς ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές της στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ήταν ιδιαίτερα ισχυρές. Επιπλέον εκτιμά ότι η μονάδα Chrysler στις Ηνωμένες Πολιτείες θα καταγράψει κέρδη στο 2002.

Κατά 7% εκτινάχθηκε και ο τίτλος της BMW, καθώς η Goldman Sachs συμπεριέλαβε την εταιρία στη λίστα της με τις προτεινόμενες μετοχές.

Η France Telecom, η οποία σημείωσε απώλειες ύψους 16,2% στη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης μετά από την υποβάθμισή της από τη Moody’s, κατέγραψε κέρδη άνω του 3%. Ανάλογα ήταν και τα κέρδη της Deutsche Telekom.

Ανοδική πορεία ακολούθησε και η μετοχή της Deutsche Bank, ύστερα από την ανακοίνωση του CEO, Γιόζεφ Άκερμαν, για περαιτέρω απολύσεις πέραν των 9.200 που είχε αρχικά εξαγγείλει.

Σημαντικά ήταν τα κέρδη και των εταιριών κατασκευής κινητών τηλεφώνων, Nokia και Ericsson, μετά από τις χθεσινές υψηλές απώλειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v