Με... αναταράξεις η συνεδρίαση στη Φρανκφούρτη

Νευρικά κινείται ο γερμανικός DAX και υποχωρεί στα όρια στήριξης των 4.200 μονάδων, με τη μετοχή της Deutsche Telekom σε ιστορικό χαμηλό. Ανοδικά κρατιέται το Λονδίνο, ενώ πτωτικά κινείται ο CAC 40.

Μικτή εικόνα παρουσιάζουν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, καθώς καθοδικά γύρισε και το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. Θετική επιρροή εξακολουθεί να ασκεί στο Λονδίνο triple witching, η ταυτόχρονη δηλαδή λήξη ομολόγων, futures και options.

Σε θετικό έδαφος βρίσκεται ο δείκτης FTSE 100 στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, κάτι, που οι αναλυτές αποδίδουν σε τεχνικές κινήσεις στήριξης της αγοράς. Στο +0,74% και τις 4.614 μονάδες ο βρετανικός δείκτης.

Αρνητικό πρόσημο εμφανίζει αυτή την ώρα ο CAC 40, μετά την πρόσκαιρη ανάκαμψή του, η οποία προκλήθηκε από τις τοποθετήσεις στη μετοχή της France Telecom. Στο -0,22% και τις 3.823 μονάδες κινείται τώρα ο γαλλικός δείκτης, ο οποίος επηρεάζεται από την πτώση κατά 1,3% των καταναλωτικών δαπανών το Μάιο.

Κάτω από τις 4.200 μονάδες οδηγήθηκε προ ολίγου ο DAX, καθώς ιστορικό χαμηλό κατέγραψε η μετοχή της Deutsche Telekom στα 8,93 ευρώ. Νευρικά κινείται την τελευταία ώρα ο γερμανικός δείκτης (0,12% στις 4.250 μονάδες), εν μέσω πιέσεων από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που ανησυχούν για την πτωτική πορεία του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v