Τηλεπικοινωνιών πτώση σε Ευρώπη

Με έντονες τάσεις υποχώρησης ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, σαφώς επηρεασμένες από το οικονομικό και χρηματιστηριακό κλίμα στις ΗΠΑ, και χωρίς διάθεση αντίδρασης.

Απώλειες από το ξεκίνημα για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες αποδεικνύονται σαφώς επηρεασμένες από το οικονομικό και χρηματιστηριακό κλίμα στις ΗΠΑ, και χωρίς διάθεση αντίδρασης.

Λίγο μετά το άνοιγμα, τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφει ο γαλλικός δείκτης CAC 40, ο οποίος υποχωρεί κατά 1,14% πέριξ των 3788,48 μονάδων, ενώ και ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0,96% στις 4204,94 μονάδες και ο FTSE χάνει 0,50% και διαμορφώνεται στις 4557,50 μονάδες.

Και οι ίδιοι οι αναλυτές δεν παρουσιάζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι όσον αφορά στις σημερινές συνεδριάσεις των ευρωαγορών, ειδικά μετά τα μακροοικονομικά χθεσινά μεγέθη για τις ΗΠΑ, την εκ νέου υποχώρηση του δολαρίου και την πορεία της Wall.

”Κλειδί” για ακόμη μια ημέρα αναμένεται να αποδειχθεί ο κλάδος τηλεπικοινωνιών και κινητής τηλεφωνίας, με μετοχές όπως οι Nokia, Vodafone, WPP Group να ”οδηγούν” τις αγορές, κατά πάσα πιθανότητα πτωτικά –λόγω και της χθεσινής τους πορείας.

Οι αναλυτές φαίνονται απογοητευμένοι από την πορεία μετοχών υψηλής τεχνολογίας κάνοντας λόγο για το ”βατερλό των αγορών καθώς από τις αρχές του έτους 17 από τους συνολικά 18 ευρωπαϊκούς δείκτες έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά λόγω κινητής, τηλεπικοινωνιών και media”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v