Πτωτικά οδηγεί η τεχνολογία τις ευρωαγορές

Σημαντικές απώλειες προκαλεί στις ευρωπαϊκές αγορές ο τεχνολογικός κλάδος, λόγω των προειδοποιήσεων από Oracle, Apple και AMD, αλλά και των futures, που δείχνουν συνέχεια της πτώσης για το Nasdaq. Πτωτικά (0,5%) και η βιομηχανική παραγωγή του Απριλίου στην ευρωζώνη.

Εκτεταμένες απώλειες προκαλούν στις ευρωαγορές οι εξελίξεις στις αμερικανικές αγορές. Αρνητικά επιδρούν στα futures του Nasdaq οι προειδοποιήσεις και οι ανακοινώσεις των αμερικανικών τεχνολογικών εταιριών, όπως η Oracle, η Apple και η AMD.

Στο μακροοικονομικό πεδίο, η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης διαμορφώθηκε για τον Απρίλιο στο –0,5% σε σχέση με το Μάρτιο, ενώ στο –1,2% σε ετήσια βάση. Οι αναλυτές προέβλεπαν αύξηση του μηνιαίου ρυθμού κατά 0,5%, ενώ μείωση του ετήσιου κατά 0,9%. Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό του Μαρτίου είχε διαμορφωθεί στο –2,7%.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ρυθμοί της βιομηχανικής παραγωγής δεν ήταν καλύτεροι, αφού διαμορφώθηκαν στο +0,2% (μηνιαίος ρυθμός) και το –1,4% (ετήσιος ρυθμός). Εξάλλου σε χαμηλό δύο ετών βρέθηκε τον Ιούνιο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ιταλία, καθώς διαμορφώθηκε στο 117,7, έναντι 118,7 το Μάιο.

Κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα από το Σεπτέμβρη οδηγούν το δείκτη FTSE 100 οι δυσμενείς ειδήσεις από τον τεχνολογικό κλάδο, αλλά και τις χθεσινές απώλειες του Nasdaq. Στις 4.636 μονάδες και το -1,39% κινείται ο βρετανικός δείκτης, με τη μετοχή της ARM να χάνει το 4% της αξίας της.

Χαμηλότερα από το επίπεδο των 4.000 μονάδων οδηγούν το δείκτη CAC 40, οι απώλειες που καταγράφει η μετοχή της Alcatel. Στο επίπεδο των 3.938 μονάδων και το -1,66% διαμορφώνεται ο γαλλικός δείκτης.

Στο -1,83% και τις 4.352 μονάδες κινείται ο γερμανικός δείκτης, με τη μετοχή της Infineon να δείχνει το… δρόμο και τη Deutsche Post, να δέχεται ισχυρές πιέσεις μετά την απόφαση της Κομισιόν περί επιστροφής των επιχορηγήσεων που έλαβε.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v