Αναζητούν ισορροπίες οι ευρωαγορές

Νευρικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο μέσον περίπου της συνεδρίασης της Τρίτης, καθώς αναζητούν ισορροπίες στα νέα επίπεδα που βρέθηκαν μετά τη χθεσινή δυναμική ανάκαμψη. Ενδιαφέρον για τα media μετά τη νέα ανακοίνωση της Vivendi για πώληση δραστηριοτήτων προκειμένου να μειώσει τα χρέη της.

Με θετικό πρόσημο ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία ωστόσο εντός του πρώτου 20λέπτου περιόρισαν την καλή πορεία ”γυρίζοντας” αρνητικά, με μόνη εξαίρεση το Παρίσι.

Λίγο μετά το άνοιγμα ο λονδρέζικος FTSE 100 υποχωρεί 0,05% πέριξ των 4751,80 μονάδων, ενώ και ο γερμανικός DAX παρουσιάζει απώλειες 0,34% και προσεγγίζει τις 4460,01 μονάδες. Αναλόγως, και ο γαλλικός CAC 40 βρίσκεται στο +0,19% και τις 4017,79 μονάδες.

Ωστόσο, οι αναλυτές επιμένουν ότι ανοδικά –για δεύτερη ημέρα- θα αντιδράσουν οι ευρωαγορές, ειδικά μετά το χθεσινό μίνι-ράλι στη Wall Street. Όπως εκτιμούν οι αναλυτές οι αγορές έχουν την απαιτούμενη δυναμική προκειμένου να αντιδράσουν.

Όπως εκτιμούν οι ίδιοι αναλυτές, την αναμενόμενη ανοδική πορεία θα οδηγήσει η Vivendi Universal, η οποία αποφάσισε να πουλήσει μετοχές προκειμένου να μειώσει το υπέρογκο χρέος της.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι θετικά θα κινηθούν τραπεζικές μετοχές όπως HSBC Holdings, Lloyds TSB, Royal Bank of Scotland, ιδιαιτέρως μετά τις εκτιμήσεις των διοικήσεων των τελευταίων ότι οι πληθωριστικές πιέσεις εξασθενούν –τουλάχιστον στη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v