Οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ πιέζουν την Ευρώπη

Στο ”κόκκινο” πέρασαν οι ευρωπαϊκές αγορές αμέσως μετά την ανακοίνωση της υποχώρησης των πωλήσεων λιανικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ αρνητικό αναμένεται το άνοιγμα στη Wall, καθώς οι αναλυτές περίμεναν καλύτερα αποτελέσματα.

Η υποχώρηση των πωλήσεων λιανικών στις Ηνωμένες Πολιτείες επέδρασε άμεσα στην πορεία των ευρωπαϊκών αγορών, με τους δείκτες να καταγράφουν άμεσα απώλειες, εν μέσω ανησυχιών για την πορεία ανάκαμψης της μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως.

Το κλίμα είχε ήδη επιβαρυνθεί, αρχής γενομένης από την αγορά του Λονδίνου, όπου οι δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Αγγλίας, σερ Έντουαρντ Τζώρτζ για πιθανή αύξηση των επιτοκίων στους προσεχείς μήνες, έφερε τις πρώτες απώλειες στη βρετανική αγορά.

Οριακές απώλειες καταγράφουν και τα υπόλοιπα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις ασφαλιστικές μετοχές να επιτείνουν ακόμη περισσότερο το πτωτικό κλίμα, καθώς επικράτησαν έντονες ανησυχίες σχετικά με την πιθανότητα επιβολής αυστηρότερων κανονισμών.

Αντίθετα, οι μετοχές των τηλεπικοινωνιακών εταιριών προσπαθούν να αντισταθμίσουν το αρνητικό κλίμα, καταγράφοντας σημαντικά κέρδη. Τόσο η Deutsche Telekom όσο και η γαλλική Alcatel διατηρούν ακόμη τα κέρδη τους, ενώ αντίθετα, πτωτικές τάσεις καταγράφουν και οι τίτλοι του τραπεζικού κλάδου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v